View Single Post
Old 22 Oct 2007, 15:00   #4
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Originally Posted by Pitbull:
Asemenea "Intâlnirea", de Sergiu Nicolaescu - din nou muzicä bunä, si care în final folosea bucäti întregi din altä compozitie (nu mai stiu a cui, dar tin minte cä recent s-a comentat chiar aici, pe forum - într-un topic despre copyrighturi, pare-mi-se).
Da, am gäsit-o - aici, Proletar spune clar despre ce era vorba:
http://www.cinemagia.ro/forum/viewto...alnirea#172553
Intr-adevär, filmele românesti nu aveau sound-track ci simplä "muzicä de film".
Aia a lui Olah s-a constituit ulterior într-o compozitie de sine stätätoare, cantata Mihai Viteazul" - si, da, a fost folositä destul de abuziv, de-a lungul timpului. (Am folosit-o si noi - Nae Caranfil, Radu Caranfil, Pusi Vitanidis, Mihnea Columbeanu, Adrian Päduraru, Dan Bädäräu, Cristian Rotaru, Bogdan Gheorghiu, Cristian Comeagä - în armatä, la ilustrarea montajului de versuri "Omul cu arma", ca sä ne lase-acasä dupä jurämânt; folositä LIVE, o cântau studentii de la Conservator la viori!)
Phoenix, în "Nemuritorii" HUOOO!!!!! Una dintre cele mai bune ilustratii muzicale, de calitate, de efect, ridica filmul cu trei clase. Nicolaescu le-a folosit piesele cu nerusinare, tot mereu cu "las' cä se-aranjeazä", si pe urmä cä câr, cä mâr, si n-au väzut bäietii nici un ban, nici pânä-n ziua de azi!
Bogardo, "Liceenii" - da, a plesnit-o bine!
Desigur, baladele lui Dorin Liviu Zaharia, din Agârbicenii pitaveroiesti, sunt un unicat.
Asemenea "Ai, hai", a lui Doru Stänculescu - o am pe playlistul cu melodii românesti favorite.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif