Thread: Mircea Saucan
View Single Post
Old 19 Oct 2007, 16:51   #2
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Welcome to Cinemagia - mä bucurcä întâlnirea noasträ de pe Liternet a dat rod.
Din päcate, si färä mândrie, trebuie sä-mi recunosc neputinta de a sustine o discutie despre Säucan, un regisor singular, rafinat, de continut si stil, pe care însä nu-l cunosc decât din auzite si citite... In perioada principalä a formärii culturii mele cinematografice (anii 1978-1989), era deja pus la index - rar ce i se mai dädea câte-un film pe la Cinematecä, si nu ne-am sincronizat...
Dar sper ca Omul-Enciclopedie al nostru, A.L.S., sä aducä oarece contributii necesare - asemenea si alti forumisti mai de culturä (nu-i nominalizez, ca sä nu se supere forumistii de culturä nenominalizati), sau mai cu seamä Carmine Galante, cel foarte preocupat de istoria filmului românesc în special.

Tot ce pot aminti, cu titlu mai degrabä anecdotic, despre Säucan, este cä-n 1981, la ziua mea, Dichiseanu (care mâine prinde al saptezeci si patrulea bobocel de trandafiras în buchetelul vietii) povestea cu oroare experienta unor filmäri la "100 de lei" - reiesind limpede cä nu fuseserä deloc pe aceeasi lungime de undä, din päcate...
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif