Originally Posted by Cazeemeer:
Originally Posted by razvan-gabriel:
ca strain, de Romania si de comunism in special, e mai greu sa simti cu adevarat dramatismul situatiei
|
Dramatismul situatiei s-a facut destul de clar inteles lumii fara sa fie nevoie sa le fie familiara situatia de atunci.
|
Da - deoarece jocul actorilor ºi tehnica suspansurilor mãrunte presãrate pe parcurs l-au întreþinut la un nivel extrem de bun ºi mãiestrit realizat artistic. ªi - poate cel mai important - foarte natural !
Însã strict la redarea aspectelor legate de comunism sau de avortul în epoca respectivã ... filmul stã cam slãbuþ. O.K. - e chiar bine cã nu insistã pe asta, dar dupã pãrerea mea, peste vreo 5-10 ani generaþia care-l va privi la "Cinematecã" nu cred cã va avea cum sã realizeze prea bine din film adevãratele dimensiuni ºi orori generate de "decretelor comuniste" pe tema asta. :?
ªi ºi mie unul filmul mi s-a pãrut teribil de sfâºietor - Gãbiþa e practic la finalul ei un om care a încasat lovituri din toate pãrþile, a conºtientizat ºi unele trecute în plus ºi, ca punct final poate, e ºi obligatã sã mintã pentru a nu pica prost ( tot ea ! ) în faþa prietenei ei pentru singura cerinþã pe care nu i-a îndeplinit-o. :sick:
Dar asta e aºa, la un nivel ceva mai subtil ºi mai "atemporal" dupã pãrerea mea, pe când am impresia cã replicile celor care spun/pretind cã a fost vorba de un "happy-end" trãdeazã aºa ... un fel de dorinþã de intervenþie a sistemului sau a hazardului nefericit în aplificarea unui tragism provocat "din exterior". Care probabil ar fi accentuat/dat filmului cu adevãrat o notã explicit anti- ... ce o fi fost ... :oops: