View Single Post
Old 16 Oct 2007, 08:48   #57
razvan-gabriel
Junior

razvan-gabriel

Originally Posted by Cazeemeer:
Nu neg ca a fi trait acolo si atunci, sau a fi trecut prin asa ceva intr-un context oarecare, ar da o putere mai mare filmului

Exact la asta ma refeream. La contextul special si dramatismul trait prin prisma timpurilor acelea obscure.

Originally Posted by Cazeemeer:
Un film bun reuseste sa te faca sa intelegi absolut orice context si sa aiba un impact asupra ta.

Partial de acord, in sensul ca "occidentalul" mai degraba a apreciat realismul filmului, jocul actorilor, regia impecabila (ca si in cazul Forman si Kurosawa) decat a empatizat cu situatia.
Ca sa ma folosesc si de un exemplu amintit, nu cred ca un strain a perceput asemeni noua nunta aia sinistra cu slagarul si ospatarul ala gretos cu "...maduvioare, vrabioare etc.."

@pitbull...m-am referit la final per ansamblu, nu strict la secventa finala. Tensiunea atat de bine construita pe parcursul filmului (la faza cu Bebe si fetele, si la cea cu aniversarea in familie aveam dureri de cap si stomac la propriu :? ) ma purta spre un final ce-l credeam socant. Astfel am fost putin dezamagit ca, in plina panica, totul se desumfla usor...

PS faza cu "avortonul" pe podea nu a avut cine stie ce impact asupra mea. Poate si pentru faptul ca am vazut si eu unul intr-un tomberon, undeva prin 1986...