@illotempore2002
Am citit despre H. Murakami, insa nimic ce-i apartine. Mi-a picat in mana insa o carte de Ryu Murakami(in romaneste era "Copii de aruncat") pe care-l confundasem cu tizul mai sus mentionat. Am aflat k este si regizor si chiar as vrea sa vad cum arata macar unul din filmele sale(dak cineva le stie, e invitat sa-mi recomande cel putin unu').
K tot a venit vorba de literatura japoneza, in minte mi-a ramas microromanul lui Yasunari Kawabata tradus la noi "Frumoasele adormite". O carte tandra despre autoiluzionare, dar si despre refugiul magic al unor batrani decrepiti si ajunsi in stadiul inevitabil al resemnarii(indulcita doar de ragazurile nostalgice, melancolice). M. Chivu i-a sintetizat f. bine atmosfera, intr-un enunt din "Dilemateca va recomanda" care(sper sa-mi aduc aminte bine) se incheia astfel "pt. sufletul nostru deopotriva de candid, trist si pervers".
Cum m-am apucat sa scriu ce-mi trece prin cap, as vrea si sa stiu daca l-a citit careva pe prietenul lui Kawabata, Yukio Mishima caci stiu k acesta a decis sa se sinucida facandu-si seppuku(hara-kiri) si marturisesc ca am o mica slabiciune(nu foarte sanatoasa si destul de banala) pt. tipul asta de "struggling artist". A propos-cum e filmul lui Paul Schrader Mishima:A Life in Four Chapters? Merita vazut?(il aveam pe hard da' caliratea imaginii lasa de dorit si l-am sters) Pls. si o propunere de roman reusit(de Mishima) pe kre sa-l citesc k nu prea am timp de cautari.
|