View Single Post
Old 12 Sep 2007, 15:14   #28
gionloc
Guru

gionloc

mi-a placut scrierea ta, Pitbull... dar eu am vazut filmul de doua ori. la TIFF.
am sa revin.

la Anonimu' am mers doar sa vad reactia publicului. nu l-as mai vedea decit peste doi-trei-patru ani, poate cind o revina Mungiu pe ecrane cu inca un film, atunci am sa revad si Occident...

eu am scris trei povesti despre 432. se invirt in jurul modalitatii in care filmul reuseste sa zbuciume spectatorul. ceva comparatii cu literatura. o apropiere de Lars von Trier (ca efect asupra spectatorului). o paralela intre MDL si 432, privind stilul infatisarii (apropiat) si rezultatul la nivelul receptarii (diferit) rezultind din tratarea unor subiecte deosebite - un drum spre moarte si o alegere in viata.

ideea e ca am incercat sa evit in mare masura prezentarea oricarui detaliu din cursul povestii lu' Mungiu. apoi, ok, mie imi place si gasesc a fi in regula curgerea epica a povestii tale... insa eu am vazut filmul. pentru cei care nu l-au vazut daca va fi o problema precum cea subliniata de klein (referindu-se la mentiunea francezilor cu mersu' la cinema)?... cei care vor citi cronica ta mai pot avea suprizele pe care noi le-am avut cind am vazut 432?
gionloc is offline   Reply With Quote sendpm.gif