Thread: Venetia 2007
View Single Post
Old 08 Sep 2007, 01:18   #47
klein
Guru

klein

Originally Posted by Alex Leo Serban:
'la fille coupee en deux', ult claude chabrol, azi dim la 8.30, unu din cele mai bune chabroluri din ult 3-4 ani, cu un cast d asemenea perfect din kre nici nu stii p cine sa scoti in evidenta: francois berleand, impecabil k intotdeauna, ludivine sagnier din c in c mai buna sau un benoit magimel in top form in kip k 'fils a papa' cu o freza varza si mintea idem. filme f 'dark' amin2, avind in centru familiile (in sens aproape mafiot) &, mai precis, gajurile (sentimentale, 'traduse' in financiare...) kre nu pot lipsi din lumea libera' in kre traim... c mi-a placut cel mai mult este tempo-ul staccato in kre sint povestite filmele - 108 min pt allen, 120 pt chabrol, kre pierde putin din suflu in ult 1/2 ora -, cu o urgenta, o eficienta & o economie kre mi-au amintit 'les temoins' al lui techine, vazut la berlin; un tempo dat ink din generic, pt k ambele au opera p coloana sonora...

am vazut si eu filmele astea pe care le mentionezi si sunt foarte nedumerita. nu vreau sa zic ca ar fi proaste. chabrol a fost ok, dar nimic mai mult. nu m-a convins nici povestea, nici realizarea. Din cand in cand avea niste momente stralucite: personajul si mai ales interpretarea lui magimel formidabile. tipul asta ma impresioneaza pe film ce trece :love:
Berleand - corect. e un actor mare si nu ar fi putut fi altfel. si-a facut meseria, dar nu ai iesit din rand. dar Ludivine, mama, mama !! e fada, plata, se chinuie, dar nu prea ii iese. e un pic uratica pentru personaj (prezentatoarele meteo se vor totusi niste bombe). in scena balului de caritate, ar fi trebui sa rupa gura targului cand apare in rochia rosie si efectul e invers. ramai blocat in fata nepotrivirii care o face de-a dreptul urata. e un mare decalaj intre imaginea ei si tipul de rol. daca juca o bibliotecara, m-ar fi socat mai putin.
legatura dintre Berleand si ludivine... hm nu prea a mers. aveai senzatia ca nu a crezut nimeni in ea, nici actorii nici regizorul. saruturile lor sunt stangace, uneori chiar jenante. iubirea lor fara margini e neconvingatoare. ca ce, ca o declara sus si tare? parca nu e suficient
momentele intr-adevar reusite, sunt acele detalii, atat de chabroliene, in care ne prezinta secvente din viata burgheziei moderne, din mediul televiziunii, din lumea buna. + foarte inspiratul personaj al lui B M care transforma fiecare secventa in ceva memorabil. Modul in care parcheaza masina atat de smechereste il identifica imediat cu "fils �* papa". cred ca incep sa ma indragostesc

dar daca lui chabrol inca ii mai gasesc calitati si nu cred ca voi detesta vreodata un film de-al lui, pentru ca are darul de a se face placut oricand, fara sa intreaca masura totusi, cu Techiné e alta chestie. adica nu cu T in general ci cu ultimul lui film, daca o fi ultimul, "les temoins". asta chiar mi s-a parut prost. si am fost cu atat mai descumpanita cu cat toata presa a sarit entuziasmata. tare as vrea sa integ ce ai vazut la acest film. sunt mare fan al lui T si m-am dus la film cu mare bunavointa, dar a fost aproape insuportabil.
singurul motiv pentru care merita vazut, dupa mine, sunt sanii generosi ai lui Beart. in rest, povestea... nu stiu cum sa-i zic. prea multa legeritate pentru un subiect grav. iti lasa senzatia de roman de buzunar. barbatul tipei, politist si arab pe deasupra, care isi iubeste sotia si copilul, isi da seama dintr-o data ca e gay?? :shock: ce-a fost asta? am tot sperat ca pana la sfarsitul filmului sa aflu ca de fapt toata poveste este de fapt creatia tipei care se tot chinuia la un roman. Asa as fi inteles de ce pare atat de mediocru. dar surpriza!! a fost pe bune.
chiar as vrea sa inteleg. Daca a mai vazut cineva filmele astea..., va poftesc

p.s.(scuze pentru divagatia de la topic, dar nu am stiut unde sa o plasez)
klein is offline   Reply With Quote sendpm.gif