Thread: Venetia 2007
View Single Post
Old 05 Sep 2007, 09:40   #45
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

stefan (DO!), ai legatura: eu m-am intors dja la buc...

d acord cu c a scris mai sus dspr filmu lu todd haynes; d fapt, am iesit toti patru d park ne-ar fi dat cu spray anti-hotz in oki :lol: si cind t gindesti k flatulenta asta 'auteurista' isi va gasi fanii ei infocatzi...

eu unul plec d la venezia cu citeva filme p kre kiar m-am bucurat sa l vad; iata-le - in ordinea strict cronologik a vizionarii lor:

1 lust, caution - subtil & splendid; dupa gustu meu, cel mai bun film al lu ang lee. dar nu cre k va lua cva: lee e taiwanez, iar pres juriului e kinez...
2 cargo 200 - terifiant & halucinant: urss-ul post-andropov vazut d un fel d urmash al lui abuladze, alexei balabanov p numele lui
3 astree & celadon - 'anvutant' & planant; la 87 d ani, rohmer ink mai poate surprinde 8) a avut cel mai neasteptat final din filmele vazute aici - din pakte, nu toti au stat pina la sf...
4 cassandra's dream - cel mai negru film al lui woody a, plasat tot la londra k si match point; colin farrell ar merita o nominalizare la oscar!
5 la fille coupee an deux - un chabrol excelent, dens, elegant, perfect jucat (benoit magimel in rol d compozitie is a hoot!)
6 it's a free world... - un ken loach nu doar 'suportabil', ci kiar f bun, p scenariul bine documentat al aceluiasi paul laverty; actrita principala e senzationala
7 the darjeeling ltd - minunat, l-as fi luat cu mine aksa sa mi-l proiectez in bucla!
8 la graine et le mulet - categoric, revelatia mostrei! la al 3-lea film, abdellatif kechiche e dja un maestru... sper k intrevad un premiu la orizont
Alex Leo Serban is offline   Reply With Quote sendpm.gif