...SI A FOST!
'the darjeeling limited' a venit k un ozn plin cu oxigen (sau halucinogen!) intr-un festival cam sufocat d filme p subiecte fierbinti/politice/familiale/ whatever - unele f bune, dar cam prea socially-minded if u know what i mean... e - cred - , dk nu cel mai bun film al lui wes a (arguably, that wd be 'the royal tenenbaums'), cu siguranta cel mai entertaining & (probabil; hopefully!) cel kre va avea incasarile cele mai mari... greu d povestit - in mare, o calatorie initiatik (cum altfel?!) in india (unde altundeva??) intreprinsa d 3 frati (perfecti impreuna: owen wilson, adrien brody & jason schwartzman - kre apare si in scurtul kre precede lungmetrajul, si kre functioneaza k un fel d prolog al acestuia, deci inseparabil d el...) 'hotel chevalier' ('ea' fiind natalie portman), cu bill murray alerging dupa un tren in deskidere, pers delicios d excentrice, culori tari (mi s-a parut filmu cel mai vesel colorat din festival!), barbet schroeder intr-o scurta aparitie in rol d... mecanic, trasneala cit cuprinde, gaguri vizuale misto & acel aer 'goofy' kre este dja 'mark wes a': mie imi place la nebunie ac combinatie, dar pot intelege k ea e iritanta pt altii.
in concluzie: un film absolut enjoyable, kre t bucura pur si simplu pt k exista si pt k cinva s-a gindit sa-l fak p a-i face si p altii fericiti - PLUS o aparitie 'din partea casei' a anjelicai huston pour la bonne bouche, ceea c e intotdeauna a big plus :love:
dar filmu kre va lua CU SIGURANTA un premiu aici la venezia (dk nu kiar leu cel mare!) este 'la graine et le mulet' al lui abdelatif kechiche - un film d 2 ore jumate kre nu plictiseste o clipa, jucat la superlativ d actori franco-arabi si cu o poveste f credibila, f omeneask si d la un mom dat pasionanta de-a dreptu dspr familie, totul in jurul deskiderii unui restaurant p un vapor... nici o nota falsa, emotie, umor, suspans si adevar uman cit cuprinde si un mod d a lua & lasa lucrurile asha cum sint, fara predici dsr 'integrare' si alte bullshituri. nu e un film 'mare', dar e genu d film kre t imbogateshte si kre iti demoleaza destept citeva stereotipuri rasiale (recunosc k l am...). bravo!
|