Neplaceri circumstantiale
Cum nu prea mai aveam ce sa scriu m-am gandit sa deschid subiectu' asta care-si propune sa adune cat mai multe marturii referitoare la micile sau marile inconveniente ivite in timpul vizionarii unui film. S-ar putea scrie despre asta si pe la kestii memorabile sau fabule cine..., da sper k o sa va defulati p-aici. Fiti liberi sa vorbiti d cuplurile popcornaute(cum scria cineva p-aici), d sali jegoase sau/si friguroase, d tarani popositi la filme inaccesibile lor, d filme(mai rare)date la tv,dar cu imaginea "imbatranita" sau de orice altceva. Marturisesc k acum nu-mi vine in minte ceva notabil da p mine ma luau dracii mai demult, cand gaseam un film la TV(pe RTL parca) care era titrat. Nu e tocmai o neplacere circumstantiala, ba io cre k e un act aproape penal de "mutilare"(mai ales cand stii vocea actorului si observi ca cea suprapusa nu aduce deloc cu a respectivului sau cand mimica se completa perfect cu vocea originala). Barbarii astia nu inteleg k nu poti modifica o opera finita doar pt. k ti s-a sculat tie sa nu faci subtitrare. Sovinismul asta cinematografic e similar cu un act de pedofilie(are consecinte dezastruoase si ireparabile). Un film nu e un hit de vara pe care-l poti remixa cum vrei tu si alea "dublate" isi pierd omogenitatea.
Am cam luat-o pe aratura da va invit sa vomati sau sa eliminati pe cale naturala(daca ati devenit oarecum imuni) tot kktu pe care l-ati inghitit(mai bine zis-kre v-a fost bagat pe gat in timp ce incercati sa urmariti linistiti un film).
|