2 filme f bune ale unor maestri: 'cassandra's dream', aka woody allen at his darkest, cu un cast formidabil (tom wilkinson, ewan macgregor & un colin farrell absolut genial) - aseara la 22.30, in conditiile in kre 2 proiectii au fost anulate d producator, ceea c i-a atras fluieraturi & huiduieli p generic; si 'la fille coupee en deux', ult claude chabrol, azi dim la 8.30, unu din cele mai bune chabroluri din ult 3-4 ani, cu un cast d asemenea perfect din kre nici nu stii p cine sa scoti in evidenta: francois berleand, impecabil k intotdeauna, ludivine sagnier din c in c mai buna sau un benoit magimel in top form in kip k 'fils a papa' cu o freza varza si mintea idem. filme f 'dark' amin2, avind in centru familiile (in sens aproape mafiot) &, mai precis, gajurile (sentimentale, 'traduse' in financiare...) kre nu pot lipsi din lumea libera' in kre traim... c mi-a placut cel mai mult este tempo-ul staccato in kre sint povestite filmele - 108 min pt allen, 120 pt chabrol, kre pierde putin din suflu in ult 1/2 ora -, cu o urgenta, o eficienta & o economie kre mi-au amintit 'les temoins' al lui techine, vazut la berlin; un tempo dat ink din generic, pt k ambele au opera p coloana sonora...
speaking of which, tocmai am recuperat si ken loach cu al sau 'it's a free world...', titlu ironic fireste - un loach mult mai inspirat, aici, decit in peltelele sale propagandistice in kre (o)pozitia la establishment s face prin predici & discursuri... aici o poveste f bine legata dspr o tinara mama (kierston wiering - sper k i-am scris numele bine - kre este ex-ce-len-ta!!) data afara d la agentia d forta d munk pt imigranti si kre devine o capitalista feroce by the end (un final 'in bucla', la fel k la woody!).
diseara ma pregatesc pt 'the darjeeling limited', ult trasnaie semnata wes anderson, kre sper sa fie la inaltimea asteptarilor...
in concl: pina acum, cel mai bine s-au scos maestrii - filmu lui rohmer e in topu criticilor, in timp c in al publicului e (previzibil, avind in vdr si k, probabil, lumea n-a vazut originalu din 72!) 'sleuth' al lui nea branagh, p kre refuz sa-l vad 8)
|