Thread: Anonimul 2007?
View Single Post
Old 01 Sep 2007, 09:13   #12
klein
Guru

klein

nu stiu daca ii mai pasa cuiva de topicul asta, mai ales acum dupa trei saptamani de la inchiderea festivalului, dar als mi-a cerut sa zic trei vorbe si nu pot sa-l refuz.

Nu am fost niciodata la tiff sau pe la alte festivaluri, dar nu cred ca se compara vreunul cu Anonimul. si tre sa fii batut in cap ca sa nu-ti placa. plus ca am senzatia ca in fiecare an e mai bine.
Anul trecut am vorbit despre festival in niste cronici culturale la un radio din Franta dedicat studentilor si se pare ca a functionat, fiindca anul asta am avut adepti din hexagon care s-au incumetat sa bata drumul si dunarea pana la Sf G. la anul am si alte promisiuni.

dar sa fac un bilant scurt (m-am profilat pe lung metraje):
1. filme selectionate: mai bune decat anul trecut, nu numai pentru ca au avut in spate festivaluri celebre ci pentru ca mi-au placut mie
2. premii = nici ca se putea mai bine. am plecat, in sfarsit, satisfacuta (anul trecut ramasesem cu un gust amar, cu senzatia ca juriul a vrut sa faca o demonstratie de elitism). o singura observatie, eu as fi vazut-o pe profa din four minutes pentru premiul de interpretare
3. coup de coeur: the bannissement :love: mi s-a parut pur si simplu prefect. am ramas muta. in schimb, comparatiile cu tarkovski mi se par abuzive, nu ca n-ar avea nimic in comun ci ca se bate prea multa modeda pe asemanarea dintre ei, iar mie nu-mi place T. Mi-a placut mai mult decat precedentul (intoarcrea) pe care l-am adorat si m-am bucurat ca a dezvaluit misterele intr-un final, ca nu m-a lasat sa ma strofoc si sa dezbat zile intregi solutia si cine stie doamne fereste, sa nu pot dormi noaptea. nopti albe, vara la cort, e perioculos, ca la 8 dimineata nici sa fi vrut si nu mai puteai dormi. soarele devenea ucigator
3.discutiile cu invitatii, seara in camping mult mai bine decat m-am asteptat. mai interesante schhimburile cu Loach decat cela cu Mungiu. Poate tocmai pentru ca opiniile erau unanime si in spiritul filmului la CM si in total dezacord cu KL. oricum Loach s-a descurcat de minune si tind sa ii dau dreptate si sa cred ca e inteles gresit la noi. (nu stiu cum a fost conferinta din sala)
hm... daca sunt reactii o sa revin
klein is offline   Reply With Quote sendpm.gif