Thread: 1408
View Single Post
Old 30 Aug 2007, 17:39   #48
Windom
The Ultimate Badass

Windom

Cele mai bune ecranizari dupa King le consider a fi cele care o au in distributie pe Kathy Bates (Misery si Dolores Clairborne) - o actrita careia i se potriveste ca o manusa universul lui King.
Trebuie amintit desigur si THE SHINNING, cel mai bun film facut dupa un roman de King in opinia mea. Paradoxal, avem de-a face cu o capodopera a genului horror tocmai datorita faptului ca regizorul si-a impus propria viziune si nu prea a tinut cont de roman decit in linii generale. Mai recent, o ecranizare fidela a romanului intr-o miniserie TV, sub stricta supraveghere a lui King se prezinta mult sub valoarea artistica a capodoperei lui Kubrick. Poate si datorita regizorului, Mick Garris, a carui unica contributie cu adevarat importanta la revigorarea genului horror a reprezentat-o producerea seriei Masters of Horror.
Ma intreb, ce film ar iesi daca un regizor priceput ar realiza o ecranizare dupa Gerald's Game? Mi s-a parut un roman foarte reusit si, in timp ce-l citeam, mi-o tot imaginam pe Laura Dern in rol principal. :D
L-a mai citit cineva?

http://www.youtube.com/watch?v=YQiPQ...rom=PL&index=5
Windom is offline   Reply With Quote sendpm.gif