View Single Post
Old 18 Aug 2007, 21:51   #5
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Nu sunt la curent cu "cazul «Oliver Twist»" - tot ce se poate; mie mi-a pläcut Iulia în tot ce scrie (si cum sunt cititor de "România liberä", de câtiva ani încoace îi stiu majoritatea cronicilor). Olivotto, da, are unele subiectivisme (pare-mi-se, ea scrisese un comentariu foarte tezist despre vizita lui Mihalkov în România?... Sau confund?)
Altfel, indubitabil, Gorzo rulz. Ca aparat critic, e ireprosabil, are organul pätrunderii, disecärii si analizärii filmului, reglat fin; cred cä opiniile noastre s-au întâlnit virtualmente întotdeauna - poate doar la "Transformers" mai putin, el fiind mult mai neîngäduitor cu stratul ludic al filmului, pe care eu îl acceptasem (la fel ca A.L.S. si multi altii, de altfel). Totusi, o remarcä esentialä: face multä literaturä în jurul cronicii. Nu-l critic pentru asta (în fond, si mie-mi place sä mä joc asa), pentru cä, în esentä, analizele lui sunt consistente, substantiale, juste si la obiect. Dar atrag atentia asupra acestui aspect, fiindcä pentru neinitiati si începätori poate fi derutant. Numai în cazuri de exceptie (iar Gorzo, prin calitatea lui, ESTE astfel), ne putem permite asemenea giumbuslucuri. Altfel, e bine ca o cronicä de film sä fie mult mai seacä, precisä, clarä, directä (astfel exprimând la nivel formal obiectivitatea si rigoarea de fond).
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif