Originally Posted by lhada:
Dar despre salile care se deschid in mall-uri ce ziceti? Prieteni din Timisoara imi spun ca abia asteapta sa se deschida ca nu mai au unde vedea un film.
Eu sunt in Cluj (acum, ca si de unde vin nu mai e decat o discoteca in loc de cinema) si sunt putin pesimist la ideea ca se vor deschide si aici mall-urile cu cinema. Mi-e frica ca acesta vor atrage un anumit public cu un anumit gen de filme gen de filme dar in final vor ajunge sa atraga multi spectatori din cluj care tin cat de cat salile existente...pt ca e mai "cool". Mi-e frica sa ma gandesc cum vor rezista aceste sali de la un tiff la altul datorita concurentei caci la mall-uri nu cred ca vom avea tiff.
|
Nu îþi înþeleg resentimentele cu privire la aceste cinematografe de mall.
În Timiºoara, în Multiplex-ul din IM, rulau filme pe care le-aº fi vãzut cu mult mai multã plãcere decât pe cele din Cluj/Dej. Da, multe din ele erau teen-movies, pentru cã ãsta le e publicul þintã, dar te asigur cã nu e un lucru rãu!
Odatã ce vezi câteva filme de duzinã, þi se trezeºte interesul pentru film, ºi aºa - publicul devine mai pretenþios. E o încercare de educare a audienþelor.
Pe de altã parte, sãlile vor avea concurenþã, va trebui sã recurgã la alte metode de a atrage spectatorii. Dacã nu fac faþã, foarte bine! ªi aºa majoritatea au profit 0 sau negativ. Migraþia spectatorilor avizaþi e din nou, beneficã. Ridicã ºtacheta pentru multiplex-uri, educã spectatorii.
Sunt, spun eu, un lucru benefic.
De ce nu, TIFF într-o salã modernã?! TIFF mai accesibil tinerilor? Mi se pare excelent!