Thread: Sali de cinema
View Single Post
Old 15 Aug 2007, 18:49   #7
thequietsurfer
Veteran

thequietsurfer

A propos de Europa: exista cumva vreo norma in legislatia europeana care te obliga sa incluzi in program un anumit procent de proiectii europene? Auzisem ceva in legatura cu televiziunile care nu prea ne ofereau filme europene pana acum 2-3 ani. Cred ca pe langa "personalizarea" vizionarii, un alt factor care contribuie la scaderea nr. de spectatori in sali este si promovarea excesiva a productiilor hollywoodiene(afluenta de sequel-uri in ultima vreme) in dauna unor filme europene mai greu de gasit pe dc++ sau pe odc, mai ieftine si mai bune(nu intotdeauna). poate-s io naiv da nu am o parere atat de proasta in legatura cu publicul roman de film. Sunt sali care ofera conditii acceptabile si totusi nu "inghit" mai mult de 3-4 spectatori/proiectie. Mai ales in orasele mici(locuiesc in Focsani), salile functioneaza intermitent si se metamorfozeaza uneori peste noapte mai ceva ca-n Kafka. Stiu ca trebuie sa scoata bani pt a rezista ca sali de cinema da' intrucat strategia asta cu filmele americane submediocre nu prea da roade s-ar putea incerca o reprofilare catre un public mai restrans, dar mai fidel. Vorbesc doar de ce stiu ca se petrece prin localitatile mici unde ar merita incercata o solutie de acest tip care sa includa si"filme vechi" pt. nostalgicii "epocii de aur"(cinematografice bineinteles ).
thequietsurfer is offline   Reply With Quote sendpm.gif