Thread: Sali de cinema
View Single Post
Old 15 Aug 2007, 15:01   #5
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Rocky, dar tu esti un adevärat cruciat!
Chiar dacä uneori, sub aspect administrativ-forumistic, am avut dubii cu privire la insistenta ta de a deschide noi topicuri, trebuie sä recunosc cä e admirabil entuziasmul täu în a sustine cauza unor valori culturale si morale.
Problema pe care ai abordat-o acum, a sälilor de cinema, este endemicä. Sau, ce sä ne mai aceea aia? E o CATASTROFA la nivel national; comunistii, cu tactica lor de uniformizare, creaserä de bine de räu o retea omogenä, care functiona (tin minte, în 1976, eram cu maicä-mea la Câmpulung în vacantä, si am väzut pe afisul judetului cä-n Rucär rula "Evadatul", de Tom Gries, cu Bronson si Robert Duvall. Cum mie îmi pläcuse mult, am luat autocarul, si am dus-o pe maicä-mea-n coasta muntelui, la Rucär, de l-a väzut si ea).
Iar acum... REGIUNI INTREGI din tarä, unde nu mai ai unde sä vezi un film pe ecran normal. Practic, distributia a fost ASASINATA, ia vizionarea de filme s-a "personalizat" total: nu se mai poate face decât la domiciliu, în diversele variante aferente (televiziuni, DVD-ri si CD-uri, cópii downloadate de pe net... Si sä nu uitäm, tinerii din Väleni, intelectualii din Dej, sau învätätorii din Rucär nu prea le-au pe-astea cu netul si P2P-ul - decât la nivel izolat, individual, exceptional...
Trebuie sä-i multumim pentru aceastä situatie madamei Cornelia Palos, asa-zis "producätor de film", patroanä a asa-zisei "case de productie" ARTIS (împreunä cu bärbasu, asa-zisul "regisor de film" Adrian Popovici), care-n perioada când era angajatä la C.N.C. a contribuit nu numai la influentarea celebrelor concursuri (în favoarea Artis-ului), ci si la distrugerea retelei nationale de cinematografe - säli si säli vândute pe nimic (dar cu comisioane grase), ca s-ajungä cum ne povesteste mai sus Piotr Buendia (apropo, Radule, odiseea acelui local din Väleni, de la tipografia lui Iorga la ce-i acum, e o poveste în sine! Meritä un scenariu aparte! Si s-ar putea face un film documentar EXTRAORDINAR! Chiar si cu mijloace de amatori!).
Deci, vorba nu spun cui: "Ce-i de fäcut?"
Unde e solutia?
La nivel de stat? Päi acolo avem Cornelii Palos si alte arätäri. - Apropo, Madama Palos are si ea user aici, obisnuia sä se producä prin forum acu' vreo patru-cinci ani. Cäutati userul "Io". (Isi semna mesajele cu numele ei real, deci n-am comis nici o indiscretie.)
La nivel de investitori privati? Päi uite cu ce se lasä - cu "cultura prunului"!
E clar cä räspunsul nu e deloc la îndemânä. Acest topic poate fi util pentru dezbateri si cäutarea unor solutii rezonabile si fezabile.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif