Thread: 1408
View Single Post
Old 12 Aug 2007, 08:51   #24
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Originally Posted by Liou:
cred ca americanii-s superstitioasi, de aia sar peste 13 :?
Si-GUR!

@Andy
Cum sä fie toatä lumea de acord cu mine, tu n-ai ochi sä vezi? Cu razvan.gabriel am început prin a discuta în contradictoriu, si numai dupä o confruntare de argumente am ajuns la o întelegere. Da' ai dreptate, asa-mi place si mie, dinamic - consensele de tip comunistoid mä plictisesc si mä iritä de zici ce-i aia; si nici nu folosesc la nimic.
Back to ce ziceai despre film:
Ei, tocmai elementele pe care tu i le lauzi, luate punct cu punct, pe mine nu m-au convins. AS FI VRUT sä fie asa cum le descrii tu, SPERAM asta, cä doar stii cä-mi place sä savurez un horror bun - iar când am väzut King pe generic, mi-am zis: "'oprea! Stäm bine!". Da' ce sä fac dacä fazele terifiante nici nu mä tineau tintuit în scaun, nici nu mä fäceau sä sar din el, ci-mi stimulau libertatea de-a mä suci ba pe-o bucä, ba p-ailaltä?
Uite, mai tii minte «Ils»? Ala, DA, m-a smucit de câteva ori, în cea mai mare parte (pânä spre final, când îsi rateazä divulgarea, filând prost cartea). Si nu era ditamai horrorul cu pretentii - dar avea fior; de-aia am si intitulat cronica "Estetica spaimei".
Revenind: toatä chestia aia cu sondarea subconstientului, cu exploatarea spaimelor personale si a sentimentelor de vinovätie, relatia tatä-fiicä, etc. - veche si räsuflatä; s-a folosit în jdemii de alte horroruri si non-horroruri; aici n-aducea nimic nou. Plictis, mon cher!
Jackson e un actor extraordinar, da, joacä nuantat si expresiv - da' ce folos, când baza dramaturgicä e subredä? (Vezi discutia de mai sus, cu razvan.gabriel, despre acea secventä.) La fel de instabilä e si structura rolului lui Cusack, pe toatä întinderea filmului - asa cä la ce-mi ajutä dacä se uitä frumos într-un cadru, si urât în altul...?
Deci, dacä tu-i dai 9/10, sper sä se simtä si sä-ti dea o bere. Eu mai mult de 6-7/10 n-am de unde, si mä duc sä-mi bau singur berea, la grädina dintre scoli. (Una-i scoala 174, unde-am fäcut clasele I-VII; acolo sä vezi horror!)

@Piotr
Intr-adevär, "It" (romanul) devine ezitant spre final... Dupä ce-a tinut tot timpul steagul atât de sus, acum începe sä-l clatine. (Apropo, în caz c-ai citit editia de la Nemira, sä stii cä nu recunosc nimic! Toate tâmpeniile de traducere nu-mi apartin, le-a bägat idioata aia de Ruxandra Toma, care-a intrat cu copitele peste manuscrisul meu - inclusiv nenorocirea cu "Crapä capul caprei...", despre care am mai scris acu' câteva luni pe-aici, pe undeva, nu mai stiu prin ce topic...) Iar filmul, din päcate, da, e bäsit total... Douä trei secvencioare reusite, prin pelteaua generalä) - plus finalul, cu päianjenul, care-i Teatrul Tändäricä toatä ziua!)
"The Dead Zone" e bun. Nu-i tocmai horror, ci fantastic - drama omului care începe sä aibä puteri premonitorii. E romanul care deschide seria oräselului Castle Rock. Filmul (Cronenberg, la începuturile lui, când încä nu-si descoperise visceralitatea) e foarte bine lucrat, dar färä nimic genial. Bine construit si filmat finalul.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif