View Single Post
Old 09 Aug 2007, 02:02   #133
vladvaidianu
Senior

vladvaidianu

" that is probably what those people in Yugoslavia look like after you bomb them". Asta ii spune Doiaru razand lui Doug imediat dupa ce ii explica cum se fac sarmalele. cred ca este unul dintre cele mai bune dialoguri scrise vreo data de un scenarist roman. (si in moarte Dl L sunt cateva dialoguri exceptionale). Cpt Doug il priveste pe ceferist si intelege ca omul e trosnit in ratiune si mai bine inghite desi nu prea ii vine...Apoi cut to Andrei care se topeste pe langa Monica iar eu ma intreb : oare filmul asta nu functiona mai bine fara Andrei? dar fara fiul primarului? dar fara profa de spaniola? dar fara tonele de expozitiune care desi "arata bine" nu fac altceva decat sa lungeasca filmul si sa dilueze conflictul.

mi se pare desi nu am auzit nimic, si m-as bucura sa ma updateze cineva, ca la varianta de pe dvdul meu (pro video) montajul nu e finalizat. as putea crede ca daca nemescu ar trai azi si vacile, tractoarele, babele, drumurile neasfaltate, penele de curent, canalele care explodeaza ar fi mai putine pt ca pana la urma nu au nici un payoff.

finalul?....of of! subscriu la argumentele mai sus postate de coshava, glonloc ....si cred ca nu finalul in sine e facil dar parca e un cu totul alt film. nimic din tot ce se intamla pana la final nu poate conduce la ditamai macelul. pt ca de fapt nu se intampla mare lucru. e mai mult tzircus si bulaneala (car imi place destul de mult). secventa caftelilor e doar o explozie nejustificata a unui conflict superficial explorat si exploatat.

din pdv politic mi se pare corect dar scenariul ar fi putut fi mai riguros si mai clar. over all mi-a placut. l-am vazut de doua ori si cred ca sunt multe lucruri de laudat. Dumnezeu sa-l odihneaca pe Cristi...
vladvaidianu is offline   Reply With Quote sendpm.gif