View Single Post
Old 05 Aug 2007, 10:44   #94
klein
Guru

klein

Originally Posted by Pitbull:
Replica exista în versiunea initialä, mi-o amintesc foarte bine. Dar, într-adevär, e posibil s-o fi scos dupä Revolutie. Si din "Un comisar acuzä" a scos secventa cu manifestul comunist - era asa: spre final, (pare-mi-se cä între goana legionarilor dupä el, prin hoteluri, si secventa cu camionul si cabina telefonicä), apärea o tipografie clandestinä, unde Pârvu si Lefter tipäreau manifeste; dialogul se termina cu replicile:
PARVU: - Nenorocul lui e cä actioneazä la primul impuls. In orice caz, e un bäiat cinstit si curajos.
LEFTER (râzând): - Si când te-ancheta, tot curajos era, nea Pârvule?
PARVU: - Mä bäiete. Cine uräste adunätura asta de slugi hitleriste, mi-e frate!
Urma o "manifestatie muncitoreascä" pe sträzi, iar din off vocea lui Pârvu (Amza) citea manifestul:
"Frati români! Antonescu si hoardele legionare sunt agentura hitleristilor. Sä ne unim în luptä toti cei cei iubim independenta României, dreptatea, viitorul! Sabotati productia de räzb

oi. Sabotati märfurile destinate Germaniei fasciste. Sä ne unim fortele în jurul Partidului Comunist Român!"

Ei bine, din '90 încoace, toatä chestia asta - out!

Probabil la fel a fäcut si cu aia din "Revansa"
Un adevärat MiniTruth orwellian!
ai dreptate, am vazut de curand o versiune din revansa cu replicile alea integrale. Am ramas masca. :shock: Intr-adevar tipu asta nu are nici un pic de demnitate.
In schimb in celalalt, cu manifestul comunist, toate versiunile care mi-au picat in mana contin scena respectiva.
klein is offline   Reply With Quote sendpm.gif