Prima pagina » Jurnalul Online » Supravieþuitorul - Petr Falc s-a chinuit sã-l imite pe Sergiu Nicolaescu
Petr Falc, imaginea noului comisar Moldovan.
Supravieþuitorul - Petr Falc s-a chinuit sã-l imite pe Sergiu Nicolaescu
2007 07 23| de Ovidiu Ciutescu
Distribuit in rolul principal din lung-metrajul „Supravieþuitorul”, actorul ceh Petr Falc s-a chinuit sã semene cu personajul „comisarul Moldovan”, interpretat în tinereþe de Sergiu Nicolaescu.
Petr Falc recunoaºte cã rolul pe care l-a primit a fost pregãtit în mare grabã datoritã timpului avut la dispoziþie: "N-am avut foarte mult timp la dispoziþie, dar Sergiu Nicolaescu m-a ajutat foarte mult sã înþeleg personajul. Am vãzut «Revanºa» ºi am studiat felul în care se comportã comisarul Moldovan, reacþiile, gesturile sale, iar pe platoul de filmare regizorul mi-a exemplificat tipul de atitudine pe care-l dorea. Prima schimbare pe care am fãcut-o a fost cã m-au tuns ca în anii '40. Cei de la machiaj mi-au schimbat forma sprâncenelor ºi forma nasului (cu o plastilinã specialã). În plus, port lentile de contact cãprui, pentru cã eu am ochii albaºtri".
ULIÞA CEHÃ. Cu toate cã resimte ca pe un dezavantaj faptul cã publicul din România are deja o imagine clarã asupra comisarului Moldovan, din filmele anilor '70, actorul sperã cã "mãcar parþial" a reuºit sã-i semene acelui personaj cu care s-au obiºnuit spectatorii. Dupã ce au cãutat fãrã succes în România un interpret al comisarurului Moldovan la tinereþe, regizorul Sergiu Nicolaescu ºi producãtorii de la MediaPro Pictures ºi-au extins casting-ul în Cehia. Cine este cel pe care l-au ales? Petr Falc are 31 de ani, a absolvit o ºcoalã particularã de actorie la Praga, este manechin ºi actor, iar pânã acum a apãrut în multe campanii publicitare ºi a avut un rol secundar într-un serial de televiziune în Cehia. El a fost anunþat de agenþia care îl impresariazã sã se prezinte la casting în Praga. "De prima datã când l-am vãzut pe Sergiu Nicolaescu m-am gândit cã nu poate fi altceva decât regizor, are o personalitate foarte puternicã ºi impresioneazã foarte mult prin simpla prezenþã. Ne-am întâlnit de douã ori – prima datã am discutat puþin despre personajul pe care urma sã-l interpretez, iar a doua oarã am dat ºi o probã din scenariu", a povestit actorul. Aºa se face cã a ajuns sã interpreteze un personaj pe care îl vede ca pe un "tip dur, dar foarte corect". "Îmi place cã e foarte dedicat cauzelor în care crede, cã nu abdicã de la principiile sale ºi cã tot ceea ce face e bine calculat ºi cu toate astea are o vitezã de reacþie fantasticã", spune Petr Falc despre comisarul Moldovan.
RITM INFERNAL "Cel mai greu a fost cã am filmat numai noaptea, iar eu nu eram obiºnuit cu ritmul ãsta – în ultimul an am avut un rol într-o producþie tv în Cehia ºi, fiind în studio, filmam doar ziua. ªi cu lentilele de contact m-am obiºnuit mai greu, pentru cã nu purtasem niciodatã pânã acum" – spune Petr. Începute la Praga în iunie, filmãrile pentru "Supravieþuitorul" continuã în România. Filmul îl are pe Sergiu Nicolaescu în triplã ipostazã de regizor, co-scenarist ºi interpret al comisarului Modovan ajuns la vârsta de 70 de ani. Din distribuþie mai fac parte, printre alþii, Cristi Iacob, George Alexandru, Jean Constantin, Ileana Lazariuc, Lucian Viziru.
|