View Single Post
Old 24 Jul 2007, 16:24   #114
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

@Faber:
1) Evident, e vorba de douä-trei vizionäri într-un interval de timp relativ scurt - efectiv, pentru a scrie o analizä completä si judicioasä a acelui film. Altfel, de-a lungul anilor, sigur cä datele problemei se schimbä, perspectiva se ajusteazä, perceptia se modificä... lucrurile devin tot mai putin "matematice" si tot mai "umaniste"...
2) Aici nu mai e "matematic" nici pe-atât. Sunt foarte constient de problema pe care o pui, am meditat ades la ea. Nu cred cä existä vreun räspuns exact, vreo "retetä" - sunt prea multe variabile. Probabil cea mai bunä solutie e un sistem solid de criterii valorice (inclusiv în raport cu oamenii ale cäror opinii conteazä pentru tine), astfel încât sä-ti eficientizezi la maximum, pe cât posibil, selectiile... Am de pildä un prieten (nu-i dau numele, cäci acum îl critic), intelectual rasat, scrie si el pe Liternet - dar a cärui culturä generalä, desi bogatä si profundä, a rämas cu niste lacune uriase tocmai din cauza unor asemenea prejudecäti ("nu-l citesc pe cutare, cä o datä mi s-a pärut agresiv în mod gratuit"... "ce-i aia SF, nu-mi amintesc ca Thomas Mann sä fi scris SF!"... "decât sä risc un autor de care nu sunt sigur, mai bine citesc a zecea oarä un volum din Proust"... "X mi-a spus cä Toffler nu i s-a pärut cine stie ce, si am încredere în opiniile lui, asa cä n-o sä-mi pierd vremea citindu-l"...)

@Lady_mystyque:
Ai dreptate, si tocmai datoritä discrepantelor pe care le-ai avut în vedere (acum precizându-ti-le), am spus si eu cä räspunsul nu are legäturä directä cu topicul, era doar tangential.

@Klein:
Alea unspe mii de ori, pentru o tezä, deja nici nu mai sunt vizionäri propriu-zise, ci eventual luäri la bani märunti pe bucätele, în DVD player (sau video, acu' zece-dooj de ani, sau masa de montaj, si mai demult)... Deja nu se mai pot numära, si ies din sfera discutiei de fatä, tin de "disectia" cinematograficä.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif