Am citit si eu cele 6 pagini acum, pentru ca n-am urmarit threadul.
La cald mi s-a parut un film foarte bun. Judecand la rece, e un film bun. In orice caz, mai bun decat altele.
Nu am vazut prea multe pelicule romanesti.. insa mereu am avut impresia ca dialogurile sunt oarecum seci.. si suna aiurea; mi se par scurte si sacadate.. lipsite de substanta, si prea comune. NU toate. Sigur ca multe sunt pur si simplu memorabile - vezi Doiaru. In schimb, cele dintre elevi - chiar daca incercau sa redea nuanta de "la tara" - sau, mai exact: momentul in care Andrei ii marturiseste Monicai dragostea.. pana si "te iubesc"-ul parca suna a: "cat e ceasul ?" asadar, incerc sa spun ca, in filmul romanesc.. sunt secvente (sau dialoguri) fie exagerate, fie banale - se vede actoria - sau ne-actoria. Am vazut filme frantuzesti (pe care le urmaresc fara subtitrare) care imi par mai naturale, de unde incerc sa trag concluzia ca impresia de fals este datorata limbii materne - deci eu's de vina.
California Dreamin e genul de film care te prinde.. poate nu chiar de la inceput, dar te prinde pe parcurs; ritmul scade treptat spre sfarsit.. unde se simte lipsa de acuratete a montajului.. si am remarcat cateva secvente lungite degeaba.
Oricum, notele de umor sunt aboslut autentice. Pana si "Welcome" scris cu 2 de L (sau tabloruile de care amintea Pitbull in recenzia lui) ... umor subtil si de bun gust zic eu. Primarul a jucat excelent, mutra pe care o afiseaza in momentul in care el, infierbantat de gentilete ii explica ce si cum lui Assante, iar acesta il taie: "Does he.. uhm, does he understand.. the train.. uhm.. does he understand we're tryin' to stop bombing in Serbia ?" - nu mai retin exact cum era replica.. ceva in genul asta.
As vorbi mult si bine despre film.. dar nu-mi permite timpul. Oricum, un film bun.
|