deci:
1 n-am spus/scris k mungiu ar fi un 'mare scriitor' - ci unul talentat! (s poate verifik mai sus)... (vezi? asta e marele tau defect: sari cu afirmatii tari inainte sa l verifici!)
2 eu zic k tinerii regizori sint suficient d 'copti' & au facut dja filme 'grele' - c vrei mai 'greu' decit teme k moartea (vezi puiu cu 'lazarescu') sau revolutia (la muntean & porumboiu) sau epok ceausescu (la mungiu & mitulescu) sau cazuri d oameni inkishi p nedrept (vezi 'examen')?!
3 sa n lamurim: c intelegi prin filme 'frumoase'?? 'veronik' era un film 'frumos'? dar 'ciprian porumbescu'? k sa stim unde bati...
4 'truth is beauty' spunea (scuzati!) keats
5 last but not least - hotaraste-te: vrei filme 'simple' pt 'marele' (haha!) public sau filme 'grele'?! k sa stii k publicu ala 'mare' fuge d filmele 'grele' k dracu d tamiie!
ps imi permit sa postez aici un fragm dintr-un email al lui j weissberg (cel kre a scris cronik la '432' din 'variety'), pt k exemplifik f bine dilemele unui critic onest fatza cu perspectiva d a cunoaste autorii filmelor p kre l critik...
jay o sa fie la locarno si m-a intrebat cite cva dspr nae caranfil, i-am dat 'filmografia completa', sugerindu-i sa-l abordeze kiar p nae fink e un tip misto & simpatic (si kiar e, n-am scos-o din burta!)
iata raspunsul lui jay:
I try to make it a point never to contact directors or producers whenever I can help it, especially when I'll be reviewing their latest work
|