View Single Post
Old 10 Jul 2007, 14:07   #66
gionloc
Guru

gionloc

Re: pafarisme si unanimitatzi

@ preda porter

tu bati corner, tu tre' sa dai si gol (o remarca pe marginea faptului ca tu faci, noi opinam... pe de alta parte, poevstea cu unanimitatea e cam deplasata!)

e foarte bine ca IN place! insa diferenta dintre cele doua forme de raportare la filmul tau - raportari vizibile pe aci pe forum - e aceasta: cei carora nu le-a placut filmul spun si de ce. elementele de care se leaga ambele tabere is aceleasi, doar ca admiratorii nu fac decit sa dea la cotoaie celorlalti - or sper ca nu reactiile astea le astepti! eu unu am cautat sa construiesc argumente care sa explice o optiune. si nu numai eu.

recunosc faptu' ca pela noi nu s-a mai vazut 'asa ceva'. insa, no... acum am vazt... dincolo de asta? foloseste la ceva ceea ce am vazut? da, in masura in care poate fi folosit ca exemplu didactic, din pacate, negativ! insa nu e asta un capat de tara, se pot invata anumite lucruri dintr-un parcurs nereusit...

(oricum, eu prefer un IN unor Italience sau unor Milionari de Wekend!)

dincolo de faptul ca nu are un schelet ideatic original - as spune ca IN sufera de teribilism - in el autorul vrea sa arate cam tot ce stie, la nivel estetic sau critic, in relatie cu societatea sau cu arta.... bine, asta in acelasi timp poate marturisi si altceva: autorul e intr-o criza - nu prea stie ce sa spuna, asa ca spune ''de toate', doar doar o fi si ceva bun acolo!
gionloc is offline   Reply With Quote sendpm.gif