View Single Post
Old 20 Jun 2007, 22:13   #108
Coshava
Veteran

Coshava

Originally Posted by Mala Portugal:
La Reconstituirea greutatea filmului e tocmai in moartea aia stupida din final.

Mmmm ... cu cântec. :?
Dupã mine unul greutatea filmului ar fi trebuit sã stea în modul în care ar fi reuºit sã sugereze ( fentând cenzura vremii ) apãsarea ºi teroarea de "stil comunist nou" pe parcursul filmului - ºi atunci da, finalul ar fi fost la fix. Însã ... cel puþin din punctul meu de vedere, de spectator al anului '90 - când am vãzut prima datã filmul - nu reuºeste construirea acestei atmosfere. :oops:
O.K. - admit cã aici e o circumstanþã atenuantã clarã : în 1969 spectatorul intra la film dintr-un cotidian probabil dominat de o astfel de apãsare&teroare aºa cã putea pãrea oarecum inutil pentru regizor/scenarist sã mai insiste pe aspectul acesta. El exista pur ºi simplu.
Dar nu mã lungesc cã nu e cazul.

Quote:
California insa nu sta in final iar daca tu pana la 80% din film n-ai vazut pe nicaieri cevaul acela cu litere mari atunci inclin sa cred ca ne-am uitat la alt film

Am ºi zis cã procentul e dat la nivel principial ºi nu strict legat de "Californa Dreamin'" sã fie mai clar ce am vrut sã zic.

Nu - filmul are calitãþi clare pânã în acel moment ºi l-am urmãrit cu interes, nu-i vorbã. De sub control cred cã scapã undeva în momentul discursului lui Armand Assante ... sau pe acolo ... cel puþin eu am perceput.

În fine - pãreri ºi percepþii personale pur subiective.
Coshava is offline   Reply With Quote sendpm.gif