Originally Posted by gionloc:
e adevarat, sint socante, dar pentru mine au fost socant de neverosimile.. de exagerate.
|
Nu numai ca sunt exagerate in sensul de nerealiste - ca aia mai treaca mearga, nu ca as fi neaparat un fan al filmelor care prezinta doar situatii-limita - dar, din punct de vedere ... artistic si al logicii interne a filmului ( ca sa ma exprim asa ), sunt exagerat introduse/construita actiunea pina in acel punct. E prost construita si stridenta violenta extrema ( destul de brusca ) a unor sindicalisti care anterior abia aveau destula energie si hotarire pentru a sta cu niste pancarde pe liniile de tren - de ex.
Adica si absurdul unei situatii dintr-un final trebuie cumva pregatit si construit si nu pur si simplu trintit in ideea ca "
de-aia e absurd, sa socheze si sa nu se potriveasca la ce-a fost inainte" - ca asta mi se pare un mod pueril de abordare ... :oops:
Ca sa incerc sa fiu un pic mai clar, am sa dau un exemplu de film favorit de-al meu - "Un taxi pentru Tobruk" - momentul in care evadatii, mai putin cel trimis in recunoastere, si prizonierul lor german sunt ucisi de propriile trupe e ( dupa parerea mea ) in mod clar un final ce prezinta o situatie absurda ca fir-ar ... puteau sa moara de 10 ori pina atunci. Eventual daca ii omorau nemtii nu iti era ciuda sa zic asa. Daca cel trimis inainte calca pe o mina ... mai ca parea un pret necesar pentru evadare. Dar asa ... e ceva aproape neverosimil sa fi doborit din greseala de ai tai ... insa - atentie ! - moartea in sine a personajelor nu e neverosimila/exagerata, nu e in afara logicii interne a filmului - pentru ca pina atunci spectatorului i-a fost indusa ( cum e si normal pt. un film de razboi ) ideea mortii omniprezente care pindeste.
Aici insa ... sa avem iertare ... :sick: ... plus ca, asa cum s-a zis deja, nici nu rezolva nimic de fapt bataia din final + injunghierea urmata de un jet de singe improscat cu generozitate peste tot - pare pur si simplu ceva gratuit de genul :
"
Un futai am avut ... niscai injuraturi contra SUA da ... niste imagini cu cersetori da ... am bifat cam totul - nu ? Aaa - a mai ramas de varsat niste singe sa fie kitul complet" ...
Alta parere de-a mea ... asa ... sa fie.