@ als: daca mergem pe argumentul ca daca atatia oameni gusta entertainmentul de masa ce este Cartarescu (can anybody say Romanian Paulo Coelho, cu o singura diferenta, Cartarescu nu vinde cat a vandut Alchimistul doar in cele cateva sute de tari publicate dintr-un motiv foarte simplu, nu avem marketing, caci in schimb la categoria talent bat cam in aceeasi directie>o) te contrazici....sa ne amintit ca s-a mai folosit odata argumentul: daca e sa ne luam dupa bo, atunci Titanic este incununarea productiei cinematografice si a celei de-a saptea arte. E, in aceasi directie merge si Cartarecu, doar ca el ar lua bronzul, din motive de marketing mentionate mai sus.
@klein
Scuza-ma, ce anume nu este de inteles la Cartarescu, unde anume se afla acea profunzime absolut imposibil de cuprins de mintea mea ingusta si idioata?
1.Exista multe cazuri in care recunosc pur si simplu ca desi mie nu imi place ceva, are o valoare pe care eu nu o gust. True, Cartarescu nu gust, dar orice om cu o oarescare pretentie de la literatura pe care o citeste vede cu ociul liber ca oricare dintre urmatoarele Orbitor, Travesti, De ce iubim femeile, Visul (Nostalgia)- da, uimitor, pe aceeasi argumentatie cu als le-am citit pe toate, in speranta sa vad undeva sclipirea. It escapes me.
2. Eu nu i-am dat nimanui in cap pt ca ar citi Cartarescu, dar sa il ridici la mare literatura este ilar si impropriu. Si this is what ticks me off> avem si alti scriitori, scriitori din aceeasi generatie cu el, care au o latura mult mai profunda decat eseistica de ce iubim femeile. Once again: doar fiindca este mai mediatizat decat altii asta chiar il face cel mai bun?
Iar sa sustii ca acel domn scrie dumnezeiste sa imi fie cu iertare e blasfemie. Provoc pe origine care i-a citit in intregime maretul opus sa imi dea doar o mostra de scriitura inteligenta, care nu cade in ridicol absolut din motive de metafore prost folosite si o imagine distorsionata asupra propriului eu a creatorului. Si nu vreau exemple din poezie, am recunoscut ca acela era singurul domeniu in care Cartarescu era decent (nu extraordinar, nu genial, doar decent).