Originally Posted by Alex Leo Serban:
1 pai inseamna k kiar n-ai inteles nimic din filmu ala, pt k 'faza gay' este absolut accesorie (si cumva parazitara) in filmu ala, d max 3 min, personajele alea fiind secundare; povestea CENTRALA este aceea d familie - focusata p relatia tata/fiu + aparitia iubitei/actrite (kre interpreteaza la un mom dat monologu ofeliei) kre s transforma in gertrud, substituindu-se mamei reale...
mie (SI malei) ne-a placut filmu, din fericire si juriului - dar, as a general rule, mi s pare aiurea sa critici un film dk n-ai stat pina la sf k sa vezi dspr c este vba, pina la urma. nu poti spune: 'e cel mai prost film din festival' cita vreme tu nu ai vazut decit jumate, sau un sfert din el...
|
o sã-l iau de pe net sã-l vãd complet. oricum sunt de pãrere cã un film bun trebuie sã fie interesant pe tot parcursul. îmi plac ºi unele excepþii, dar în general nu cred cã un final de film ºocant sau o ultimã jumãtate de orã fascinantã poate scuza restul de plictisealã de pînã atunci, decît rareori. îmi plac filmele care reuºesc de la primul cadru sã te scoatã din realitate ºi sã te transpunã instantaneu în mijlocul filmului, sã devii participant activ. nordicii, în special danezii au talentul ãsta.
oricum la La Sagrada m-a deranjat în primul rînd imaginea absolut amatoriceascã (faza cu gay a fost doar picãtura care a umplut paharul). filmele dogma doar par filmate de amatori, pentru asta fiind nevoie de o mãiestrie artisticã deosebitã, în spatele camerei stau de obicei DOP-i cu nume grele gen Anthony Dod Mantle (care face imaginea la 3 dogme, inclusiv Julien Donkey-Boy, dar ºi la filme de cu totul alt gen dpdv al imaginii, It's All About Love, Dogville). ori nu cred cã operatorul de la La Sagrada ar fi în stare de mai mult decît ce-am vãzut (probabil ºi eu dacã mã apuc mîine sã filmez ceva cu un digital, tot în halul ãla va arãta).
Apropo de Shakespeare ºi monologul Ofeliei (pe care nu l-am prins), ce pãrere ai de Dogma #4 de care ziceam, cu referinþe ºi citate din King Lear?
Originally Posted by Alex Leo Serban:
3 intelege un lucru: a vedea multe filme NU e sinonim cu a l vedea BINE; p linga bulimie cinematografik e bine sa ai si discernamint... (ba, la drept vbind, bulimia nici nu este buna - remember 'the painted veil', in kre-ai vazut marea capodopera?? ;))
ps ma bucur k ne-am intilnit la cj
|
ºi Allegro (se aflã în categoria de filme nordice de care ziceam mai sus) la care mai adaug ºi Offscreen de Boe (unul din cele mai bune filme vãzute de mine la TIFF, alãturi de Interview, Îngerul Necesar, Restul e tãcere, Noaptea Florii Soarelui, Irina Palm...). În opinia mea, am discernãmînt ºi obiectivitate. dar ºi obiectivitatea se pare cã e subiectivã :)
ºi eu mã bucur cã ne-am vãzut.