Thread: filme TIFF 2007
View Single Post
Old 11 Jun 2007, 08:00   #47
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

Originally Posted by Leonard:
Originally Posted by Alex Leo Serban:
treaba ta
noua ne-a placut
si juriului d asemenea (dupa cum s-a vazut )
dar s pare k e la moda sa zici k nu-ti plac filmele kre primesc trofeele supreme...
eu l-am vãzut (cît am vãzut din el) pe 7 iunie, cînd nu ºtiam, nu auzisem nimic de el (ºi atunci i-am dat dudã). adevãru e cã am plecat la mijlocul unei faze cu gay, fiindcã eram suprasaturat de cîte vãzusem la festivalul ãsta pînã în acel moment. înþeleg cã e la modã sã fie favorizate minoritãþile, dar de ce nu am vãzut vreun film cu lesbiene? cred cã doar o fazã timidã, nu mai ºtiu în ce film, un sãrut între 2 fete am vãzut în tot festivalul, în schimb cu gay, cel puþin referinþe am întîlnit în vreo 10-15. singurul care mi-a ºi plãcut (dar nu în mod special pentru fazele de sex oral gay ºi pedofilie, ci pentru dialogurile geniale) a fost japonezul ªoaptele Zeilor.

aºtept exemple de filme dogma mai proaste ca la sagrada.
filmele dogma (sã zicem în primul rînd favoritele mele #21 Kira's Reason, #4 The King is Alive, #28 Open Hearts, dar nu la f mare distanþã de celelalte) îmi plac tocmai fiindcã deºi urmeazã niºte reguli tîmpite (cînd am citit prima datã jurãmîntul de castitate, mi s-au pãrut o aberaþie fãrã sens, mi-am zis cã nu poate ieºi vreun film miºto din chestia aia), o fac astfel încît sã nu-þi dai seama cã te uiþi la un film dogmatic, mã fascineazã pur ºi simplu prin story, scenariu, joc actoricesc, atmosferã ºi fãrã sã arate în mod ostentatic cã sunt low-budget. în schimb multe alte filme amintesc de regulile (idioate) dogma fãrã a face parte din aceastã categorie.

1 pai inseamna k kiar n-ai inteles nimic din filmu ala, pt k 'faza gay' este absolut accesorie (si cumva parazitara) in filmu ala, d max 3 min, personajele alea fiind secundare; povestea CENTRALA este aceea d familie - focusata p relatia tata/fiu + aparitia iubitei/actrite (kre interpreteaza la un mom dat monologu ofeliei) kre s transforma in gertrud, substituindu-se mamei reale...
mie (SI malei) ne-a placut filmu, din fericire si juriului - dar, as a general rule, mi s pare aiurea sa critici un film dk n-ai stat pina la sf k sa vezi dspr c este vba, pina la urma. nu poti spune: 'e cel mai prost film din festival' cita vreme tu nu ai vazut decit jumate, sau un sfert din el... asta imi aduce aminte d opinia la fel d transhanta a unei colege kre a plecat dupa 1/2 ora d la 'match point', decretind k e f 'prost' :lol:
2 un f prost film dogma (primu kre-mi vine in minte acuma) este 'julien donkey-boy' al lui harmony korine
3 intelege un lucru: a vedea multe filme NU e sinonim cu a l vedea BINE; p linga bulimie cinematografik e bine sa ai si discernamint... (ba, la drept vbind, bulimia nici nu este buna - remember 'the painted veil', in kre-ai vazut marea capodopera?? )
ps ma bucur k ne-am intilnit la cj

pt keepwalking

vibeke e absolut superba - din toate pdv! -, pakt k n-ai venit la mastertalk-ul ei moderat d mine.
am ramas f buni prieteni si (asta e pt neamu prost ala stie el kre e!) m-a invitat la copenhaga sa stau in casa ei cit vreau... producatoarea lui lars von trier! i mean, c'mon - copenhaga, in timp c altii stau la buftea :w00t:
Alex Leo Serban is offline   Reply With Quote sendpm.gif