vazut California Dreamin. excelent. 9/10.mi-a placut foarte mult. Chiar m-a surprins. nu ma asteptam sa fie atat de bun. am apreciat ca nu a ramas in zona caricaturii, ca a avut profunzime si ca nu a mizat numai pe tragi-comicul peisajului romanesc. au fost momente in care am ras cu lacrimi. spre exemplu la scena cu organizarea sarbatorii satului. (m-am gandit la scurtul lui Hano Hoffer, evident) dar mi dar mi-a placut ca nu s-a limitat numai la genul asta de abordari. foarte inteligent gandit momentul dicursului lui Assante in fata taranilor pe care ii indeamna la revolta. superba povestea de dragoste. un pic cliseizata, dar merge, pica foarte bine, echilibreaza realismul care domina filmul. unele personaje mi s-au parut prea caricaturale: profa de spaniola, spre exepmlu. jucata cam fals. liceenii aia nu prea aratau ca de la tara. destul de citadini in limbaj si referinte culturale. Cu toate astea, detaliile respective nu strica impresia generala asupra filmului.pacat ca nu mai putem vedea si altele.
|