Adevarul este ca pe toata lumea a surprins premiul Un certain regard pentru California, mai ales ca s-a batut toba ca e neterminat (acum acel endless din paranteza nu stiu daca trebuie interpretat ca "neterminat" sau doar ca un atribut ptr. vis - "fara sfarsit").
Cert e ca pe generic la Cannes s-a scris, contrar realitatii -ca filmul a ramas asa cum l-a lasat Nemescu...; dupa ce s-au anuntat cele doua mentiuni, nu intelegeam de ce madame Ferran face asa un discurs de lung - cred ca a vorbit 5 minute despre defectele- da , a inceput cu ele si apoi marile calitati ale filmului California Dreamin`; ca apoi sa anunte premiul...
De la sectiunea Un Certain Regard e drept ca nu am vazut decat alte doua filme, asa ca mi-e greu sa fac o comparatie;insa cred si sper ca toata telenovelistica marsare a media pro-ului pe destinul regizorului (v-am spus ca filmul incepe cu imaginea regizorului si relatarea nenorocirii -care e adevarat, e a noastra a tuturor: a cinefililor, a celor care l-au cunoscut...) nu a influentat in niciun fel membrii juriului - cum a fost sugestia unor jurnalisti straini cu care am mai vorbit in sala presei.