Thread: filme TIFF 2007
View Single Post
Old 01 Jun 2007, 23:38   #1
gionloc
Guru

gionloc

filme TIFF 2007

pentru o mai simpla urmarire a programului festivalului.. am ales sa fa cun topic nou.

4 3 2

doar Der siebente Kontinent m-a strins de git precum Mungiu a facut-o.
doar Breaking the waves m-a chinuit precum Mungiu o face.
doar la Lars von Trier am mai vazut sadismul prezent in deschiderea tiff de anu trecut si de anu asta: una fata de actori - Fiscuteanu fiind cu sadism ''exploatat'' de Puiu, cum numa LvT mai procedeaza cu Emily Watson (sau cu Nicole); una fata de spectatori: cind clopotele bat in cer, la finlul lui BTWaves, simteam cum miinile lui LvT imi rascolesc stomacul... Acolo a lucrat si Mungiu, in stomacul meu!

un singur moment am simtit ca autorul a plusat nemotivat: cind domnul Bebe pretinde o plata in plus!

in rest curat, firesc, tulburator!

daca limba romana e una teatrala si daca atunci cind vorbesc pe marele ecran despre Viata si Moarte personajele -de cele mai multe ori- alunga spectatorul din preajma lor (vezi Kiki&Alex, in Legaturi), aci Mungiu stie sa stearga orice rostire care ar zgindari auzul.

daca pina acum orice soapta sau telefon sunind in sala ma scotea din sarite, la filmul asta is binevenite, fara ele ar fi fost infernal, prea infernal...

secventele trase intr-o singura priza dau un puternic iz de realitate si impreuna cu transformarea romanii intr-o limba cinematografica sint elementele capitale ale reusitei proiectului!

prea plecat!
gionloc is offline   Reply With Quote sendpm.gif