Thread: Cannes 2007
View Single Post
Old 31 May 2007, 19:44   #289
bellhop
Guru

bellhop

Originally Posted by Alex Leo Serban:
asta s-o crezi TU (btw, c 'calificare' ai tu? oi fi si tu vreun regizorash din ala din buf-tea d kre n-a auzit nici dracu - asha s-ar explik si oftik la adresa lu mungiu, si pretentia k te-ai pricepe, LOL...)!

Yeah right wtf do i know about movies...i don't make them, I pay for them, they're like whores to me. That's why they have to be fun.:hmm:

Eu stiu doar ca platesc biletul si astept sa vad ceva excitant, mirobolant si transbordant din realitate, or reach a higher feeling, not the same noire realistic crap si self-pittyism din epoca de aur care il ofera filmul romanesc de dupa revolutie. I wouldn't pay for that ca nostalgie, daca e funny da...macar daca era un film despre Rimaru, ma excita poate.

toata excitatia asta de "provincial ajuns la Tecuci" cu ce mare regizor e un tip despre care nu auzise nimeni two weeks ago ...au cazut sortii pe capul lui, that's fine, hai sa ne bucuram OK si sa-i dorim succes si sa ajunga sa faca filme comerciale care sa umple salile - asta ca confirmare a valorii, dar geniu carpatin si hai ca am intrat si noi in galeria marilor directori ai lumii, excuse me...!? Singurul castig este publicitatea, care daca e exploatata cum trebuie devine eventual valoare..si poate chiar ajuta la crearea unei industri de cinema romanesti. Daca nu, spor in continuare la depanat Amintiri din Epoca de Aur.

despre marii castigatori de la Cannes - as I see it, could be anyone, doar ca asa au cazut "sortii" in fiecare an. Cannes-ul e un fel de roulette. Iar filme ca Pulp Fiction sau Oldboy ajungeau oricum, celebre si fara Cannes. Ce a adaugat Cannes la notorietatea acestor filme? Exista zeci, poate sute de filme de valoare every year care nu trec pe la Cannes. Filmele comerciale cu succes de public in the first place, who cares anyway. Who the fuck knows about Cannes cand pomenesti Taxi Driver? Cand zici Ciocciolina, da..; da-mi un numitor comun intre Casablanca si Cannes..nu ca nu era inventat, oh..well the Oscar was there already, hai unul mai recent: When Harry Met Sally, just a title, no awards, dar mult mai profund impregnat in constiinta publica si in cultura cinematografica decat un Sex, Lies and Videotapes. See the point?