A, da, Roji Bartha, legendä vie a machiajului din Buftea. Am cunoscut-o la
"Santaj", de Saizescu, în '80. Apropo de Sergiu, a rämas antologic în memoria filmangiilor de-atunci momentul când Maestrul, în mijlocul porumbului, cu mâna-n nädragi cä-i sângera hemoroidul, striga disperat: "Rojiii!!!

:w00t: Unde-i VATAAA???" :o :o :o
Paul, dragul de el, nu era numai vesnic haiduc, ci si vesnic cowboy (mai ales în viata personalä), legionar (Zisu, în
"Un comisar acuzä"), cavaler (Taillefer, în
"Wilhelm Cuceritorul") si, mai ales, vesnic electrician care cade de pe stâlp si moare, petrolist care furä neatent si ia foc, betonist beat care cade-n malaxor - la filmele comenzi speciale de Corfanta, Nastu, Guräu, Mardare, Boros & Co. (Acolo ne-am si împrietenit. Mamäää, ce betie am tras într-o noapte, la Arad!)
Pe Sami-l mai väd si-acum, la premiere - foarte îmbätrânit, dar la fel de cald si prietenos.
Andrei Papp era cäsätorit cu Marina - în sens tehnic, "sefa mea directä", adicä dispecerä; de dispecerat tineam noi, asistentii si secunzii.
Si dacä tot e vorba de vesnicele nume de pe generic, primul pe care mä simt dator sä-l pomenesc e Cristi Glodealä. L-am cunoscut în 1975, la cineclubul Ecran Util, tocmai terminase liceul (pe care eu abia îl începeam) si începea sä muste din cinema. Foarte curând, s-a angajat la Buftea ca operator truca, si a lucrat acolo vreo zece ani. Apare pe genericele de final ale tuturor filmelor din perioada aia. In 1982, a intrat la operatorie, pe care a absolvit-o în 1987 (seral, cinci ani...). In 1991, era deja operator în TVR, la redactia pentru tineret (Jana Gheorghiu, Dumnezeu s-o ierte). Acolo, am lucrat împreunä la pregätirea unui scurt-metraj SF,
"Locuitorii insulei", avortat chiar înainte de începerea filmärilor, din lipsä de fonduri. Nu stiu ce-o mai fi fäcând Cristi acum, e tot în televiziune, sau...? Oricum, a fost întotdeauna un tip super-OK, iar pentru filmuletul äla am colaborat perfect.