View Single Post
Old 27 May 2007, 19:41   #5
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Originally Posted by omulrosu99:
Haide-ti daca nu existã...
(...)
si pt cei cunoscatori... niste propuneri de film cult romanesc...

strazile au aminitri
zodia fecioarei
suta de lei
meandre
miracolul - un el topo romanesc/comunist
somnul insulei
salutari de la agigea
o lacrima de fata
Haide-m...
Moncher, mä nedumeresti la modul cel mai nelinistitoriu... :?
Propuneri de film cult...? In ce sens o spui? Adicä "film de culturä", sau "film creator de cult"?
Cä de pildä... "Miracolul" lui Märäscu... - un "El topo"... "El TOPO"... adicä "EL TOPO" românesc??? :w00t: Atunci, penibilele "Salutäri..." ale lui Diaconu ce-or fi, un "Kanal" românesc? Si "Sträzile..." si "Zodia..." lui Marcus, ce sä fie...? Un "Paris, je t'aime", si un "Zodiac" carpato-danubiano-pontice, te pomeni!
"Meandre" = meditativ-introspectiv, incitant si intelectualist, cum era Säucan de fel, da' totusi... Cât despre "Suta de lei"... In '80, la vreo sapte-opt ani de când o fäcuserä, Dichiseanu încä mai fäcea misto de indicatiile pe care i le dädea Säucan la filmare.
"Somnul insulei"? Ecranizare färä vlagä, mult sub nivelul cärtii - limbaj cinematografic vetust, nivel analitic superficial, schite subrede de personaje...
"O lacrimä de fatä" - Un sfert de orä bun, la început - urmat de o zamä-lungä trenantä, redundantä si a-cinematograficä (filmatä bine, ce-i drept, cä Demian era operator de meserie)...
Deci, ce-am reusit...? Sä deshumäm opt cadavre cinematografice - cu ce ne-au gresit, de le-am tulburat somnul (insulei)?

Pentru data viitoare, propun respiratie gurä la gurä pentru:
"Corijenta domnului profesor", Haralambie Boros
"Vin ciclistii!", Aurel Miheles
"Al treilea salt mortal", Al. G. Croitoru
"Un surâs în plinä varä", Geo Saizescu
"Oaspeti de searä", Gheorghe Turcu
"Alexandra si infernul", Iulian Mihu
"Zbor planat", Lucian Mardare
"Drumuri în cumpänä", Virgil Calotescu
"Gustul si culoarea fericirii", Felicia Cernäianu
"Sper sä ne mai vedem", Pusi Dinulescu
(Eu nu vin - decât dacä-mi dati spor de periculozitate!)
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif