Originally Posted by Pitbull:
apartin si unor momente diferite din evolutia efectelor speciale, a gândirii S.F. si a viziunii cinematografice. Ca atare, "Terminator" e un serial mult mai neomogen si neunitar decât "B.t.t.F." si "P.o.t.C.", si trebuie sä-l judecäm în parametri usor diferiti.
|
Mie exact treaba asta mi-a placut la seria Terminator, rezulta o serie mai eterogena ce incanta: efectele sunt diferite, proprii epocilor de evolutie, actorii sunt imbatraniti in timp (naspa pt T3, acolo Arnold S. nu ar mai fi trebuit sa joace). Ideal ar fio fost ca James Cameron sa nu si-o ia in cap cu Titanicul si sa regizeze el partea a treia, dar! in 1997-2000, cand povestea era inca "incinsa". Titanicul a distrus seria Terminator.
Distanta dintre T1 si T2 a fost perfecta, T3 a fost turnat cam tarziu (in 1999 trimiteam scrisori la TeleCablu sa-mi raspunda pt ca eram un fan obsedat si nu mai aveam rabdare iar netul inca nu exista in Romania pe atunci...ce vremuri!...dau in Ion Creanga :lol: )
Originally Posted by Pitbull:
De asemenea, "Terminator" nu are doza definitorie de umor (si chiar auto-ironie) din "B.t.t.F." si "P.o.t.C.". E un serial dramatic, care se ia în serios - noroc cä-i suficient de bine lucrat (mai ales 2-ul), încât sä-si poatä permite.
|
Pe mine niciodata nu m-a interesat umorul la seria aceasta. Ce umor cand filmul incepe in anul 2029 si afli ca a avut loc un razboi nuclear declansat de masini, roboti, ce apar dupa fierotenii tragand cu laserul ala mai real ca-n orice SF in umanitatea ce-si tara existenta in mizerie??? Atmosfera asta serioasa m-a cucerit! Din cauza asta am discreditat T3-ul notandu-l cu 6! In general filmele de actiune se desfasoara mai veridic fara umor, si mai ales, vad in succes: lipsa femeilor, doar daca exista o poveste de dragoste imperios necesara (vezi cel mai bun Terminator care-i T2 unde nu exista love story!) SAU exista o tipa ce are o contributie directa in rezolutie. Pe mine la
Piratii din Caraibe 2 m-a enervat teribil Keyra...Nu-s misogin, dar ganditi-va ca maine incepe World War 3, cate femei ar sari cu baionetele zdrobind inamicii???
PS: Iar
T continua cu inca o trilogie, in schimb! Sper sa nu mai regizeze Mostow!!!!....Trimite-ti careva e-mailuri la Hollywood, bombardati-i!!.. :lol: