Thread: Babel
View Single Post
Old 20 May 2007, 19:13   #69
gionloc
Guru

gionloc

Originally Posted by Neuptolem:
am fost fan Brad Pitt, si crede-ma, m-am simtit jignit de prestatia nesemnificativa.....etc.
Brad Pitt strica acest film! Mai bine nu juca!

pai:
1. cred ca tie iti plac toate rolurile in care Brad Pitt e in realitate nesemnificativ si il faci tu semnificativ - ca prestatie actoriceasca - vezi Mr Smith, Ocean 11 12 13-14... astfel ca
2. atunci cind Pitt e intr-adevar patruns de o partutura buna si prin el personajele pulseaza coerent, sanatos, dramatic - in functie si de cerinte, evident - 12 Maimute, Se7en, Babel, Snatch, Fight Club - tu il vezi pierdut in spatiu fiindca deja is deformate instrumentele cu care masori cantitatea de talent a lui BP.

Nu arabul pune in valoare scena refuzului sumei intinse de Pitt, ci gestul sau, iar gestul sau este evidentiat in jocul celor doi actori. ca Pitt are un rol ingrat - intinde bani. e ok (pina la urma vine dintr-o lume unde gesturile au valoare monetara )

sarutul Pitt-Blanchett imediat dupa olita este una dintre cele mai puternice si mai convingatoare scene prezentind o iertare; sprijinul si iubirea tisnesc din actul celor doi... la telefon se chinuie sa nu plinga! isi retine durerea, iar scena e la inceputul povestii chiar daca e prezentata la final

ai vazut Paris, je t'aime? are acolo Isabel Coixet un filmulet in care e vorba de un tip care se pregateste sa-si paraseasca sotia, insa, pina s-i spune ceea ce are in gind, afla ca ea are leucemie si, instantaneu, isi schimba parcursul... ei bine, ceea ce schibmbarea aia presupune, Brad Pitt portretizeaza excelent in Babel. din fiecare gest al personajului sau alaturi de sotia sa musteste umanitatea.

oricum, astept disecarea partiturilor actoricesti selon Neuptolem!
gionloc is offline   Reply With Quote sendpm.gif