View Single Post
Old 06 May 2007, 21:10   #35
Coshava
Veteran

Coshava

Originally Posted by Lecart:
Flags of our Fathers mi-a placut mai mult, mi se pare mai reusit.

Ca pãrere personalã - cred cã "Letters from Iwo Jima" a fost mult mai reuºit ºi poate ... hmmm ... cum sã zic sã nu sune aiurea ... coerent ? închegat ? Aºa ceva. :?

În "Flag of our fathers" cred cã pendularea între prezent, momentele din trecut "din afara" luptei ºi lupta propriu-zisã nu a fost dozatã/þinutã în frâu cum trebuie ºi au cam transformat filmul într-o varzã pe ici pe colo. :oops:
Pe când povestea din partea japonezã a fost aºa ... pe motive istorice ( doar 1% din luptãtorii japonezi de acolo au fost capturaþi de americani/au supravieþuit bãtãliei ) ...mai simplu de circumscris unor coordonate clare, simple ºi fãrã fisurã - lupta propriu-zisã ºi unele preparative/decizii preliminarii ale sale.

Plus de asta ideea principalã ( sau na ... una din cele principale ) din combinaþia celor douã filme mi se pare totuºi un pic discutabilã sau mie unul cel puþin nu mi-e aºa uºor sã o înghit : soldaþii de rând sunt opuºi prin conduita ºi suferinþele lor în ambele filme dezinteresului ºi lipsei de umanitate în ultimã instanþã a "factorilor de decizie" - în cazul japonezilor incapacitatea Înaltului Comandament Imperial e dublatã de o fanaticã ºi criminalã ( ºi ºi ineficientã per ansamblu !! :sick: ) folosire propagandisticã a vechilor principii ale samurailor, complet depãºite în contextul modern, în cazul americanilor de veºnica ºi cinica raportare la bani, profit, emisii de obligaþiuni º.a.m.d. - dar chiar aºa clarã sã fie aceastã echivalenþã ? :?

Sorry de deranj la o adicã ...
Coshava is offline   Reply With Quote sendpm.gif