pt ulrich
deci:
1 kestia cu 'platonismu vulgarizat' e plauzibila, dar nu vad c ar fi rau in asta!? eu insumi nu sint un mare fan 'blowup' (prefer 'aventura' & 'eclipsa' anytime), DAR sint constient k e un film important, kre a markt epok si in kre poti sa descoperi in continuare piste interesante asupra carora sa meditezi - si NU neaparat in zona filozofik; mie, d ex., mi s pare un film (si) politic, dar (si) unul dspr 'misterul' artei/reprezentarii per se...
2 nu vad nimic 'platonizant' (nici 'vulgarizat' makr!) in 'conversatia'!
3 exista vreo probl in faptu k unele filme importante 'filozofeaza'?? dk da, d c? important e cum o faci; mie, d ex., 'filozofarea' dintr-un film supraevaluat k 'calauza' mi s pare bombastik si cam ridicola; in skimb, aceea din filmele de-nceput ale lui wenders - pina la 'cerul deasupra berlinului' inclusiv - mi s pare f ok tocmai pt k nu are aerul acela fortzat, demonstrativ, didactic din 'calauza' lui tarkovski...
4 n steinhardt era intr-adevar evreu - kit k s-a crestinizat apoi - si are multe observatii fine dspr filme (eu insumi il citez in carte re: paradjanov), dar - din cite stiu eu - n-a avut nimic de-a face cu 'extrema dreapta'!
5 presupun k remarcele tale d mai sus erau pt mine; carminume nu stie sa citeask :lol:
|