Thread: 300
View Single Post
Old 26 Apr 2007, 16:51   #168
Neuptolem
Banned

Neuptolem

Originally Posted by gionloc:
probabil ca ai rolul celui care arunca piatra in balta in batrinul proverb romanesc, dar stai linistit, eu nu ma chinui sa o scot! s-ar putea sa i-o arunci cuiva in cap!
Am dreptul la LIBERTATE pe acest forum. Atat.

Revin la 300.
Nu ma voi scuza. Nu voi scrie absolut nici o extensie la ce am scris mai inainte.
Doar ca, la o analiza mai minutioasa a filmului, intr-adevar coloana sonora marca Enya e sfasietoare si merita un loc fruntas in primele 15 soundtrack-uri pe care le-am auzit vreodata. Si in general sound-ul filmului este unul bun, te emotioneaza, cum zice omul de rand din sala. Exceptie fac Ramstein-urile sau ce-or fi, rock-ul ala marca Resident Evil, Dimineata Mortii si alte filme ce nu au nimic in comun cu genul istoric.

Nu am pomenit anterior de slowmotion, pentru ca nu-l vad o carenta a filmului DAR, este exagerat uneori, prea da-n filme cu zombi, in SF-uri si are nenorocul de a reduce covarsitor din emotia pe care ar trebui sa ti-o transmita lupta in sine si actorii (personajele).
Dupa cum vedeti (asemenea unui profesor exigent si corect, ce il primeste pe student pentru a recorecta lucrarea) nu am cum sa-i dau 5 filmului. Sunt numai jumatati de bile albe contopite cu jumatatile negre.

Si cineva zicea de abdomenele alea patratoase. Penibil, chiar dau in film a peisaj prost, din ce sa scot "5"-ul??? Prea multa banda desenata. Sa nu mai zic de vocea acelui soldat care-i Naratorul. O voce deranjanta pentru un narator, te zgarie pe creieras, nu-ti trezeste absolut nici o emotie. Si ma opresc pentru ca ajung in comentariul anterior.

Actorii au fost alesi bine dar ce sa-i faci cu Snyder si un scenariu carpit dintr-o banda desenata, o viziune limitata si o ostentativa atmosfera de ALTCEVA (muschi mari, monstrii, efecte speciale exagerate, teribilism, teribilism, testosteron luat din fanteziile unui adolescent etc.) decat ceea ce ar trebui sa stea la baza unor spartani putini la numar ce au infruntat onorabil si glorios un pericol din est ce si azi ne ameninta.

STUDENTUL: Dom' profesor, dar am scris si aici, si aici...
PROFESORUL: N-am ma ce sa-ti fac, unde? Ia! ...vad ma ca ai scris, ai incercat tu...Te apropii tangential aici dar INSUFICIENT...Daca adun 0.25 cu 0.50...Pai si tu vezi cat iese??? Ma! Inseamna ca trebuie sa-ti dau de la mine inca 2 puncte. Hai! Pui mana si studiezi mai bine. N-am ce sa-ti fac. Ne vedem la toamna!

E ultimul meu mesaj aici la 300. De la pagina 5 si pana AICI s-a scris mai mult datorita mie. Sunt curios in ce mod si cu ce viteza v-or mai curge paginile fara Neuptolem.
Apropo, nu m-ar fi mirat ca Snyder sa-i and introdution pe Achilles DE GAT cu Neuptolem (Neoptolem, Nauptoleum) in "Eroii de la Thermophylae" ca sa dea mai bine pe ecran, dar cine stie ce va mai desena Frank Miller...Voi realiza intr-un final ca nu mi-am ales prea bine nickname-ul fiind nevoit sa-mi critic propriu-l personaj.

Good-Bye Spartans, locul meu e-n filmele istorice!
Neuptolem is offline   Reply With Quote sendpm.gif