Unu la mânä:
Gloria, StefanDo sau Longshot, fiti careva bun si curätiti de off-topicul de mai sus acest frumos, meritoriu si atât de popular, cândva, thread...
Doi la mânä:
Acum, cä la "Atelierul de scenaristicä" s-a destelenit asa de intempestiv treaba, ar fi bine sä reactiväm si "Fabulele cinematografice..." Fac o precizare: m-am întrebat dacä sä le mutäm acolo, sau sä le läsäm aici, si cred cä totusi "Cafeneaua" e cea mai bunä pentru ele, întrucât aceste întâmpläri adevärate reprezintä doar PRIMUL PAS pe drumul spre scenariu: imortalizarea unor momente de viatä, care ne inspirä. De multe ori, sunt mentionate aici exemple insuficiente, în sine, pentru a deveni scenarii, care apoi se discutä fie la modul "asa nu", fie în sensul de "de ce anume ar mai avea nevoie". Ca atare, topicul e, în esenta lui, foarte liber, si se cuvine sä le fie accesibil tuturor, nu numai grupului de la "Atelier..."
Il voi reînvia acum cu o amintire care nu e în nici un caz "Fabulä cinematograficä", este doar o simplä poantä - chit cä s-a petrecut pe platourile unui film românesc! Totusi, protagonistul ei ERA un personaj foarte cinematografic - el, în sine, ar putea deveni un subict de film!
Theodor Pâcä
Poet boem din anii '70 - printre altele, autorul celebrei poezii:
Cine-a pus cäcat pe clantä?
Cine-a pus cäcat pe clantä? :sick:
Eu am pus cäcat pe clantä? :oops:
Tu ai pus cäcat pe clantä? :?
El a pus cäcat pe clantä? :huh:
Ea a pus cäcat pe clantä? :shock:
Voi ati pus cäcat pe clantä? :o
Ei au pus cäcat pe clantä? :hmm:
Ele-au pus cäcat pe clantä?
Toti am pus cäcat pe clantä...
Ei, si Theodor Pâcä, fiind un tip foarte spectaculos, cu barbä lätoasä, plete soioase, etc., era distribuit adesea în filme, prin rolisoare episodice, de "impact". La fel si bunul lui prieten, desenatorul Florin Pucä.
Odatä, erau ei doi la niste filmäri, undeva în deplasare. Regisor secund era unul, Geo Nune. Au venit ei acolo, si-n prima zi, ioc filmare. Lipsea nu stiu ce. A doua zi, lulu filmare. Nu venise nu stiu cine. A treia la fel, a patra la fel, si-n fine, vineri dimineata, când îsi beau cafeaua în holul hotelului, îl väd Pâcä si Pucä pe Nune cä iese din lift, si Pâcä îl interpeleazä:
- Un täciune, si-un cärbune,
Spune, dragä Nune, spune:
Astäzi ne filmati, sau nu ne?