pt pantagruel
sint consternat: d unde ai scos kestia cu 'ura' ??? (sper k si gorzo sa fie la fel d consternat k mine...)
imi pare rau dk asha s vd din afara - e vba, pur si simplu, d 2 moduri dif d a considera critik d film, plus inerente dif d gust
si mie-mi place f mult cum scrie gorzo, il citesc cu placere, dar pt mine critik d film e mai mult decit repovestirea unui film intr-o proza suculenta cu priza la public; inseamna o anumita anvergura teoretik (kit k implicita), curajul verdictului si un abc al 'lucrurilor-d-bifat' (d la regie la dp - atunci cind e cazu) kre inrudeshte mai mult cronik cu un 'to do list'.
c ma exaspereaza adesea la gorzo e k foloseste filmu k un pretext pt piruete literare... in c ma priveste, cred k literaturizarea este cel mai mare dusman al bunului critic!
critik d film n-are nimic de-a face cu literatura, ci mai degraba cu expertiza. ar trebui sa fie scurta, austera si la obiect - fara inflorituri.
iar dk devine eseu (si cam asta sint cronicile lui gorzo d multe ori: skitze d eseu), atunci ar trebui sa aiba curajul sa atace - in mod original - operele cu adevarat fundamentale & marii autori...
sa speram k o va face si nu va ramine cantonat in cronik. dar - dk va scrie un eseu dspr 'marele clint e', p mine sa nu conteze :lol:
|