Originally Posted by gionloc:
nu spartanii sint cei care nu au supravietuit!! in sistemul militareasc actual occidental - asta bazat pe voluntariat, pe misiuni in orice colt al lumii, pe trianing non-stop - cred ca spartanii au supravietuit, nu Xerxes si ai lui!
|
Hmmm ... oare ? :?
Sistemul actual ( bãnuiesc cã te referi la cel american, nu la cel britanic de ex. - nu ? ) aºa cum e el "la lucru" în Irak sau Afganistan de ex. seamãnã net mai bine cu sistemul existent în armata persanã - o armatã multinaþionalã þinutã în frâu de un corp de elitã ( "nemuritorii" persani sunt în fond asimilabili destul de uºor actualilor puºcaºi mairini ai SUA

) - când a atacat Grecia decât cu cel spartan al cetãþenilor-soldaþi ( practic pe viaþã - un spartan era considerat apt de luptã pânã la 65 de ani ).
Quote:
desi nu fac decit sa repet: eu consider 300 foarte bun in dorinta sa de a fi un film politic, unul cu evidente elemente propagandistice!
|
Mie inclusiv din punctul de film "politic", de propagandã mai exact, mi se pare extrem de slab ! :oops:
De fapt acest aspect mi se pare ºi singurul de discutat la o adicã despre acest ... sã zicem ... "film" ...
O zi bunã tuturor.