Originally Posted by Pitbull:
Continutul filmului e simplu si clar: toatä clasa politicä din România e coruptä, deci ei sunt niste ticälosi, deci e foarte räu.
Gata.
Ca sä ne comunice aceastä adâncä revelatie, filmul ne spune, la nivel de scenariu, o poveste care sunä cam asa: un mare magnat a adus la putere un partid corupt care acum trebuie sä dea legi nedrepte ca el sä-si scoatä banii, dar nu le dä, deci îl trädeazä, asa cä ajung la conflict urât de tot, cu arestäri si intimidäri. Magnatul finanteazä si opozitia, asa cä primul ministru dä ordin sä fie arestat. Pe urmä, îi dä drumul. Pe urmä, magnatul îi invitä pe toti la vânätoare, unde dintr-o fereasträ e împuscat seful gärzii financiare, pentru cä voia s-ajungä presedintele tärii. Asa cä eroul de la baricadä îngroapä revolutia la Glina.
Gata.
|
:lol:
Nu depaseste conditia unui teatru radiofonic filmat cu buget (are si elicopter). O lalaiala de o ora si 23 de minute. Chiar nu tineam sa vad ce vad in fiecare seara la TV si cum se imbuiba Visan cu icre negre la lingura mare de ciorba.
Nu inteleg de ce Monica Davidescu se prostitueaza in halul asta (asemeni personajului din film unde este pur si simplu un obiect de decor / inventar), asa cum o face si-n porcaria aia de pe Protv (nu stiu cum se cheama) cu aia care danseaza si mananca ciocolata rom tricolor pana dau in diabet.
Am inteles ideea subtire, Iordache se vrea a fi Dan Iosif cu fular rosu de data asta, iar Dandu e Patriciu. Pana si declaratia data de Patriciu dupa ce a iesit din arestul preventiv(aia cu astupatul gurii de closet ca sa nu iasa sobolanii) e copiata xerox in filmuletz .
Asa ca un detaliu, Marinescu nu prea stie cum sta treaba cu fitzele, Visan, pootentat al zilei vorbeste la un telefon samsung de p.izda, model de acum 3 ani, iar ca "jeep" cu sofer la scara se foloseste de un amarat de Isuzu (masina de indieni). Iordache bea un viski Passport la Jaristea. :lol:
Sunt curios daca cartea e mai proasta ca filmu', nu ca am s-o citesc vreodata.
Pe langa ticalosii, Omul Zilei al lui Pita e o capodopera, macar acolo se incearca cat de cat o poveste.
2/10