Originally Posted by ulrich:
p.s:@gionloc. speram sa-ti pui in acord gandul cu fapta si sa boicotezi filmu(exista suficiente variante decente pe net)
|
asta nu este o scuza, adica nu caut sa ma scuz pentru ceva!
filmul nu am de ce sa-l boicotez!!
il recomand tuturor si imi doresc sa-l vada cit mai multa lume, insa raportatrea la el trebuie facuta
in mod critic. in ceea ce am scris ''mai oficial'' despre filmul asta asta am incercat - sa evidentiez mecanismul ideologic pus in scena de americani si sa prezint importanta filmului pentru ceea ce inseamna
puterea de manipulare a cinema-ului!
si pe forum am amintit tot timpul ca filmul infatiseaza the dark side of the cinema (as a force - like in star wars), ca eu prefer (ca aprpiate de simtirea mea) sint Paths of Glory sau filme-pamflet precum Dr. Strangelove, ori Fahrenheit 911.
insa inainte de a urla despre fascismul filmului - intr-un mod in care sa rebalansezi ecuatia - insa montind o atmosfera la fel de teribila precum cea din 300, eu prefer sa ii arati fiecaruia cum fuctioneaza povestea dni film, cum e construita, ce vrea.. in ideea ca intr-o zi fiecare va fi capabil sa se raporteze critic la astfel de pelicule... insa, in acelasi timp, sa aprecieze genul filmic (daca e recunoscut, el devine inofensiv!) si cinema-ul ca suport al unor astfel de montari!