Thread: 300
View Single Post
Old 25 Mar 2007, 22:39   #59
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

N-o descos, dintr-un motiv foarte simplu: stäpânesc prea partial si schematic mentalitatea "New Age" cu toate componentele ei - categoric, mult sub nivelul täu. De aceea, nici nu discut filmul în acest context, ci numai ca pe un FILM DE SINE STATATOR.
Imi cunosc destul de bine sistemul de perceptie, ca sä stiu: dacä väd un film (sau o piesä - sau citesc o carte - sau orice) care face parte dintr-o anumitä culturä care mie mi-e sträinä, DAR E BUN IN SINE, simt asta, chiar si färä s-o pot discuta. Mä intrigä, mä incitä, eventual mä face sä mä simt frustrat (cä nu stiu ceea ce-ar trebui sä stiu) - dar:
- nu mä lasä rece
- nu mä plictiseste
- nu mä face sä râd
- nu mä întärâtä sä-l critic la nivel profesional.
"300" nu m-a plictisit, dar celelalte trei, din päcate, da.
Toti vä repeziti cä "nu trebuie sä respecte adevärul istoric" - OK, sä nu-l respecte - da' cu un ROST! Sä punä în locul lui ceva care sä justifice licenta! Iar ceea ce pune "300" e PREA PUTIN: propagandä politicä discutabilä, si elemente de cult ale unui curent si ale unui autor de benzi desenate. Foarte bine, atunci sunt de acord:
E UNUL DINTRE CELE MAI BUNE FILME FACUTE VREODATA DUPA UN COMICS.
E penibil ca film în sine.
Nu voi obosi niciodatä s-o repet: pentru ca o conventie sä FUNCTIONEZE, pentru ca o licentä sä se JUSTIFICE, ai nevoie de o mizä.
Satisfactia unui grup de fani B.D. new age e o mizä mediocrä.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif