Thread: Doc.ro
View Single Post
Old 17 Mar 2007, 20:49   #48
Liou
Guru

Liou

Quote:
Nici nu mai conteaza daca eroina sa a existat sau nu...

Cu alte cuvinte, vrei sa spui ca personajul fictiv Clara B. devine mai mult un "pretext" pentru creionarea acelei perioade istorice cu dramele ei? O poveste "personala" a unei fotografe este de fapt un mod mascat si autentic de a spune o poveste "generala" a unui Stras-burg in plina criza?

Imi imaginez ca in povestea asta "generala", de documentar al epocii - daca inteleg bine ca asa trebuie inteleasa si privita- este vorba si despre dramele unor francezi din fostele provincii Alsacia si Lorena, ocupate de nemti dupa 1871 si eliberate in 1918. Cam asa ceva e?
Filmul se refera doar la anul 1901(cu o tusa nesemnificativa asupra personajului Clara B.) sau se intinde asupra intregii perioade de ocupatie nemteasca si este doar localizat in 1901? Am citit pe forum scurta prezentare, dar(cum n-am sa pot vedea filmul curand) ma intereseaza daca asa trebuie inteleasa ponderea si insemnatatea acestei Clara B. in film(deci daca viata si personalitatea ei este ceva auxiliar dramei francezilor).

Pe de alta parte, ar fi interesant cine a fost cu adevarat femeia din acele fotografii. Ca asta nu inteleg, a fost o femeie oarecare din perioada respectiva, careia i s-a pus/inventat in film numele Clara B.(personaj fictiv) + acel destin, sau chiar scria pe spatele fotografiilor Clara B.(deci s-a dedua ca ea era femeia), si i s-a pus/nascocit doar acel destin?
E poate o curiozitate impinsa cam departe.

Quote:
scurtmetrajul "Lampa cu caciula" al lui Radu Jude,
ne poti spune mai multe, pentru cei care nu pot veni? macar semnificatia titlului (ca nici in "Blestemul ariciului" nu a fost vorba de un arici)
merci.
Liou is offline   Reply With Quote sendpm.gif