Originally Posted by Alex Leo Serban:
exemplul invers este posibil - si preferabil: woody allen a facut un film (genial dupa gustul meu), 'zelig', kre era un fals-doc: vedeai filmu si stiai k e o farsa cinematografik - makr pt k era regizata d woody a!
|
Apropo de asta, am vazut recent un pseudodocumentar (premiat la Rotterdam) al regizorului danez (debutant) Morten Hartz Kaplers. Se numeste "AFR" (aluzie la JFK, of course) si vorbeste despre asasinarea premierului danez (real!) Anders Fogh Rasmussen de catre un fost iubit (fictiv - sau cel putin asa cred

). Daca te uiti la el fara sa banuiesti ca "e ceva putred in Danemarca", poti sa iei de buna toata povestea, atat de convingator e filmul...
La fel, "Clara B.", "docufictiunea" invitatului nostru, poate fi considerata fara probleme un documentar ca la carte. Nici nu mai conteaza daca eroina sa a existat sau nu...
Ajungand aici, va anunt ca puteti vedea acest film al lui Alexandru Solomon, "la pachet" cu scurtmetrajul "Lampa cu caciula" al lui Radu Jude, la Institutul Cultural Roman, in seara de 28 martie. Chiar merita sa veniti...