View Single Post
Old 14 Mar 2007, 22:46   #45
Carmine Galante
Guru

Carmine Galante

Send a message via Yahoo to Carmine Galante
Well, l-am vazut si eu acum, nu prea mai am chef de romanesti d-astea pline de jeg. Eu nu inteleg de ce astia din "noul val" (asa cum sunt numiti p-aici) simt inca nevoia sa se lege de subiectul asta cu revolutia, chiar si dupa atata timp. Nu stiu, dar chiar ma gandeam ca vreau sa vad un film romanesc nou de dragoste, ceva in maniera Visului lui Liviu, dar lung metraj si cu toata periferia, blocurile gri, masini ruginite si vechi, lampadare care se aprind greu, caini si grafitti cu "sugi p***" pe pereti date la o parte, ramase in urma, sau in cel mai rau caz folosite ca un fundal ignorabil.

A fost ... asta e un film bun totusi, m-a enervat la inceput ca se intinde inutil si nu prea spune mai nimic (exceptand creionare profesorului betiv), are multe burti, urmareste mercedesul bot de cal cu brazii pe el printre blocurile pline de slin intr-un cadru care parca nu se mai termina, foarte lung, care nu are alt sens decat sa-mi arata cartierul infect si plin de carcase de masini fabricatie o mie noua sute toamna.

Mi-a placut moshu Piscoci care e genial, povestea revolutiei lui (cum a furat florile din gradina botanica, gelozia, sotia etc), moderatorul (Teodor Corban) care joaca foarte bine, chiar si Manescu. Sunt curios de unde i-a gasit, pentru ca la cautare scurta pe net am observat ca nu prea s-au pupat cu filmu' decat f. putin si episodic.

Sunt curios ce buget a avut filmu' asta (poate imi spune cineva). Cred ca l-a si lungit atata la inceput pentru ca in fond ceea ce conteaza e felia de dan diaconescu, altfel nu ar fi intrat la lung metraj.
Aceastea fiind spuse, 8,5 / 10 si as vrea sa vad filme romanesti realizate in conditii tehnice decente, fara carpeli si incropeli. Ah, era sa uit de chinez. Misto. Du-te bah la tine in China daca nu convine ! si interventia Maricicai Dima: Manescu a baut ca porcii si toti orasul ii stie ca betivani. -Nu am baut ca porcii, am baut de bucurie !
Carmine Galante is offline   Reply With Quote sendpm.gif